2020-02-21 15:13

UPDATE. Teodor Meleşcanu a demisionat din funcţia de ministru: Îmi cer scuze românilor din diaspora care au stat la coadă pentru a vota

 |  09:43
UPDATE. Teodor Meleşcanu a demisionat din funcţia de ministru: Îmi cer scuze românilor din diaspora care au stat la coadă pentru a vota

UPDATE, ora 10.46 Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, că îşi cere scuze românilor din diaspora care au stat la coadă ore în şir pentru a vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Meleşcanu a mai anunţat că demisionează din funcţia de ministru.

“Fac această scurtă prezentare în legătură cu desfăşurarea procesului de vot în străinătate. Am preluat conducerea MAE cu doar 5 zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Obiectivul meu a fost să aducem condiţiile de vot din străinătate la un nivel cât mai apropiat de aşteptările cetăţenilor. La nivelul conducerii MAE ne-am deplasat în ziua votului în toate secţiile cu dificultăţi în turul I. Nu am putut suplimenta secţiile de votare, deoarece BEC nu a putut oferi clarificările privind existenţa unei soluţii în acest sens.

Ne-am asumat responsabilitatea pentru măsurile de fluidizare a votului şi am organizat turul II de o manieră care a permis un număr record de voturi în străinătate”, a precizat Teodor Meleşcanu.

Ministrul demisionar de Externe a mai spus că nu au fost incidente grave privind corectitudinea votului.

“Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea procesului de vot. Au existat şi excepţii, la Londra, Paris, Muchen, Torino şi altele. Regret aceste disfuncţionalităţi şi îmi cer scuze românilor care au stat la coadă ore în şir pentru a-şi exercita dreptul de vot. Responsabilitatea nu aparţine cetăţenilor, ci rigidităţii cadrului juridic existent”, a afirmat Teodor Meleşcanu.

Acesta a mai spus că în urma acestor incidente demisionează de la conducerea MAE.

“Nu toţi românii din străinătate şi-au exercitat dreptul de vot şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi voi depune mandatul”, a precizat Teodor Meleşcanu. 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, susţine, marţi, de la ora 10.30, declaraţii de presă la sediul MAE. Potrivit unor surse, citate de realitatea.net., Teodor Meleşcanu ar putea să îşi anunţe demisia.

„Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va susţine declaraţii de presă astăzi, 18 noiembrie 2014, la ora 10.30, la sediul MAE”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Surse din cadrul coaliţiei de guvernare, citate de realitatea.net, Teodor Meleşcanu şi-ar putea anunţa demisia de la conducerea MAE.

După organizarea catastrofală a alegerilor din diaspora, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze însă nu a anunţat că îşi asumă vreo greşeală. De asemenea, şeful diplomaţiei a declarat că instituţia pe care o conduce nu este responsabilă pentru problemele apărute la vot.

Teodor Melescanu a fost numit ministru de Externe cu 6 zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, dupa ce Titus Corlatean a demisionat.

Sute de mii români din diaspora au stat la cozi interminabile, de 6-10 ore, pentru a-şi exprima votul şi în turul al II-lea al alegerilor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-18



Parerea ta...

P.S.
18 Noi 2014

Ai uitat laba! Cand ati pierdut alegerile in 2000, erai in Conventie pe-atunci! Nu pot sa-ti uit mimica fetei - uimit, debusolat! Inca de-atunci voi ati fost si sunteti TOTAL RUPTI DE REALITATEA IMEDIATA! Voi, dinozaurii carnivori si veninosi ai politicii romanesti, continuatori straluciti ai comunismului cu fata 'umana' sub denumirea unei democratii de fatada, a unui capitalism salbatic DE CUMETRIE, in care troneaza mafia politica partinica, actionand ca un Stat in Stat (vezi penalii din partide si baronismul din judete) ati reusit o auto-performanta – anularea constiintei proprii, a moralei (de orice fel) si o stare total abulica, specifica unui politician drogat care, asemenea omului la betie – face acte reprobabile de care nu este/devine constient, chiar daca-i arati filmarea! Chiar daca-i arzi si doua palme peste bot, ca sa se trezeasca in el bruma de bun-simt, o eventuala rusinare si o constientizare, el/ea – o duce pe-a lui!
P.P.S.
18 Noi 2014

Drept pt.care, eliberati ringul politicii romanesti, ca n-avem nevoie de drogati care isi dau drumul pe ei, udand ringul si mirosind a CACAo pana dincolo de granitele romanesti, afectand inclusiv ecranele de televizor sau calculator, iar apoi – retina tuturor!
ANONIM
18 Noi 2014

Lucratorii din MAE sunt in proportie de 90% de sorginte securistoida.O parte apartin generatiilor spalate la creier de stalinisti si o alta mare parte sunt progenitiri securistice..........
CORECT ANONIME!
18 Noi 2014

Se vad si la tembelizor puii lor, naparci in fire sau...in devenire! MRU ii tot dadea cu osanale in privinta cutrei securiste, care n-a avut pic de mustrare!
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine