2020-05-25 15:16

DEMITERE de ultimă oră: Viorica Dăncilă a renunțat la doi funcționari importanți

 |  20:46
DEMITERE de ultimă oră: Viorica Dăncilă a renunțat la doi funcționari importanți

Premierul Viorica Dăncilă i-a demis pe Cristian Socol – profesor universitar doctor la ASE și pe Andrei Tudorel – profesor univ. doctor tot la ASE din funcțiile de membri ai Consiliului de Programare Economică.

Consiliul de Programare Economică funcționează în interiorul Comisiei Naționale de Prognoză, fiind un organism fără personalitate juridică care are caracter consultativ.

Membrii Consiliului de Programare Economică beneficiază de o indemnizație lunară pentru activitatea desfășurată în cadrul acestuia egală cu indemnizația președintelui CNSP. Anul trecut, președintele CNSP, Ion Ghizdeanu, cu rang de secretar de stat, a câștigat, pe brut, 15.200 lei/lună, iar în acest an suma a crescut la 16.630 de lei/lună, adică puțin peste 9.700 lei net.

Consiliul de Programare Economică (CPE) a avut următoarea componenţă, în 2018:

1.Ion Ghizdeanu - preşedinte, Comisia Natională de Strategie şi Prognoză

2.Aurel Iancu - academician, Academia Română

3.Marius-Corneliu Marinaş - profesor universitar doctor, Academia de Studii Economice, Facultatea de EconomieTeoretică şi Aplicată

4.Cristian Socol - profesor universitar doctor, Academia de Studii Economice, Facultatea de Economie Teoretică şi Aplicată

5.Cristian Florin Ciurlău - conferenţiar universitar doctor, Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir”, Bucureşti, Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate

6.Andrei Tudorel - profesor universitar doctor, Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică

7.Leonard Cazan - director ştiinţific, Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES)

8.Mircea Coşea - profesor universitar doctor, Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir", Bucureşti

Anul acesta, Aurel Iancu a fost înlocuit cu George Marian Ștefan - asistent universitar doctor, Academia de Studii Economice, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată.

Marius Corneliu Marinaș a fost înlocuit cu Dorin Jula - profesor universitar doctor, Universitatea Ecologică din București, Facultatea de Management Financiar.

La începutul lunii iulie, Cristian Socol a anunțat că se retrage după 14 ani în slujba PSD, el precizând că din 2 iulie a început "un nou capitol". Cristian Socol, apropiat al fostului lider al PSD Liviu Dragnea, a fost artizanul programelor de guvernare PSD, cunoscut ca promoter al controversatei strategii wageledgrowth, dar și contributor al Ordonanței lăcomiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-24

In legatura cu acest articol...

E OFICIAL: Ministerul Justiției a desemnat CANDIDAȚII pentru funcția de procuror european

România se IMPLICĂ în conflictul din Iran. Participăm la misiunea navală europeană în Golful Persic

Mihai Tudose ÎL PUNE LA PUNCT pe Victor Ponta: ”Ce, am înnebunit? La ce am mai plecat din PSD?”

TĂRICEANU, desemnat de conducerea ALDE drept candidat la alegerile prezidențiale

ATAC dur dinspre USR la adresa lui IOHANNIS: „Numirea noilor miniștri de Interne și Externe, DEZONORANTĂ pentru președinte!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine