2020-07-11 18:31

Deputat USR, despre starea de alertă: S-au șters pe picioare cu Legea Fundamentală

 |  12:00
 Deputat USR, despre starea de alertă: S-au șters pe picioare cu Legea Fundamentală

Stelian Ion (USR), critică modul de instituire al stării de alertă, susținând că este ”cras neconstituțională”, pentru că nu a fost făcut prin lege – cum cere CCR, ci prin hotărâre a Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

"Începând de azi, Guvernul României a decretat starea de demență.

Să ai mijloace legale, constituționale, pentru a gestiona criza – Președintele mai putea prelungi starea de urgență cu încă 3 zile, până intra în vigoare legea pe care am votat-o ieri în Parlament – dar să te ștergi pe picioare cu Legea Fundamentală care impune ca restrângerea drepturilor fundamentale să fie făcută doar prin lege, asta înseamnă să fii într-adevăr arogant, incompetent și iresponsabil!

Primesc zeci de telefoane, nenumărate mesaje, pentru că lumea nu mai înțelege nimic din ce face Guvernul. Nu înțeleg nu pentru că ar fi proști, ci pentru că suntem aruncați în haos și pentru că niște indivizi se joacă de-a puterea și își bat joc de viețile noastre.

Declararea stării de alertă prin care se restrâng drepturi fundamentale este cras neconstituțională, e o bătaie de joc.", transmite deputatul


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz