2020-07-11 18:25

Deputaţii au votat interzicerea exportului de buştean în spaţiul extracomunitar, pentru următorii 10 ani

 |  15:11
Deputaţii au votat interzicerea exportului de buştean în spaţiul extracomunitar, pentru următorii 10 ani

Camera Deputaţilor a votat, joi, un proiect de lege prin care se interzice exportul de buştean în spaţiul extracomunitar, pe o perioadă de 10 ani

S-au înregistrat 316 voturi ‘pentru’ şi o abţinere.

Potrivit textelor adoptate, „se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei”.

De asemenea, proiectul prevede instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

„Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publică a statului este finanţată de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publică a statului. În vederea asigurării transparenţei recoltării masei lemnoase din fondul forestier naţional se instituie Catalogul naţional al masei lemnoase la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia. Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va publica Catalogul naţional al masei lemnoase de site-ul propriu, al cărui model se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură vor verifica prin sondaj actele de punere în valoare în baza unor criterii de risc”, mai prevede proiectul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

BABA CASANDRA !
23 Apr 2020

La cât de ipocriți au fost și sunt romanii este ceva normal sa găsești Interzis" A fost si este o exploatare in folosul clasei politice corupte
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz