2020-01-23 01:53

Deputații Comisiei de industrii și servicii, sfidați de ministrul Turismului

 |  09:49
Deputații Comisiei de industrii și servicii, sfidați de ministrul Turismului

La sfârșitul anului trecut, Senatul a transmis către Camera Deputaților proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.15/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.58/1998, privind organizarea și desfăşurarea activităţii de turism în România.

Practic, se modifică un articol din Ordonanță prin introducerea a patru noi amendamente, dintre care două vizează definirea și înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) și a conceptului de atașat de turism. Însă, de mai bine de două luni, proiectul s-a blocat la Comisia de industrii și servicii, condusă de către deputatul PSD de Constanța, Iulian Iancu (FOTO).

Motivul blocării adoptarii acestei ordonanțe de către cei 20 de deputați ai acestei comisii constă în tergiversarea ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif de a se prezența la comisie pentru a susține sau a contesta acest proiect legislativ. Săptămâna trecută, ministrul Bogdan Trif nu s-a prezentat la comisie pe motiv că a trimis în miez de noaptea niște amendamente controversate, dar nici marți nu a venit, motivând că merge la Constanța pentru a rezolva ceva probleme cu plajele.

Ca atare, președintele comisiei, deputatul Iulian Iancu a anunțat că va informa conducerea PSD și Biroul Permanent al Camerei Deputaților depre situația creată prin refuzul ministrului Turismului de a prezența la Comisia de industrii și servicii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-16Parerea ta...

ANONIMUS
16 Mai 2018

Inființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) nu este dorita de nicio primarie, pentru ca implica niste reguli. Or fiecare primar a construit si a folosit terenurile din localitatile turistice dupa cum a dorit si nu dupa intersele comunitatii sau pentru o gestionare cu adevarat durabila a unui patrimoniu turistic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray