2019-08-17 18:28

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget, împotriva creşterii salariilor pentru demnitari

 |  15:07
Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget, împotriva creşterii salariilor pentru demnitari

Comisiile de muncă şi de buget din Camera Deputaţilor au respins OG 14/2015, emisă de Guvernul Ponta, prin care au fost majorate salariile demnitarilor.Liberalii şi deputaţii USR s-au opus şi au votat pentru aprobarea ei, un parlamentar cerând chiar şi majorarea salariilor în rândul demnitarilor din administraţia locală.

PSD şi-a schimbat opinia cu privire la majorarea salariilor pentru demnitari. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Guvernul susţine respingerea Ordonanţei. "Nu este normal ca salariile înalţilor demnitari să fie aprobate, majorate, înaintea celorlaţi bugetari", a spus ea. Ministrul a adăugat că vor fi făcute "corecţii" privind salarizarea demnitarilor odată cu noua lege a salarizării unitare.

Un deputat PNL a solicitat în comisii ca Ordonanţa să fie aprobată de Parlament, iar aceasta să conţină şi amendamente prin care să crească şi salariile celor care deţin funcţii de demnitate publică la nivel local, însă propunerea nu a trecut de votul parlamentarilor. Legea de respingere a OG 14 a primit 23 de voturi "pentru", PNL şi USR împotrivindu-se, cu 12 voturi "împotrivă".

Alţi deputaţi nu au dorit să comenteze respingerea Ordonanţei, preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon (PSD), interpelându-şi ironic colegii: "Nu apără nimeni salariile demnitarilor, nu are nimeni ceva de înfierat?".

Dacă va fi respinsă şi de către plen, demnitarii, printre care preşedintele ţării, premierul, miniştrii, parlamentarii şi şefii unor instituţii vor reveni la salariile din 2015, mult reduse, dar la care se va adăuga un spor de 10%, potrivit unei legi adoptate în 2016 în favoarea bugetarilor, dar de care demnitarii nu au beneficiat din cauza actualei OG.

Proiectul de respinge a OG privind salarizarea demnitarilor va ajunge la votul final al plenului Camerei Deputaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

MAFIA PSD.
16 Ian 2017

Salariile demnitarilor s- au marit de catre gabriel oprea cu acordul MAFIEI PSD CARE AVEA MAJORITATE. ACUM AU VOTAT IMPOTRIVA PROPRIEI ORDONANTE.
ANONIM
16 Ian 2017

CUM SE VOR RECALCULA PENS IILE SPECIALE ALE CELOR CARE S-AU PENSIONAT IN BA ZA ACESTOR SALARII ASTRON OMICE ABERANTE??????????? ????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray