2020-05-31 20:37

Deputaţii PDL discută azi schimbarea lui Toader. Liderul de grup ar putea fi înlocuit

 |  18:54
Deputaţii PDL discută azi schimbarea lui Toader. Liderul de grup ar putea fi înlocuit

Schimbarea liderului deputaţilor PDL, MirceaToader, va fi discutată astăzi în şedinţa de grup. Contestat de deputaţii noiai partidului, Toader are şanse destul de mari să rămână şef fiind susţinut dedeputaţii vechi. Sulfina Barbu, favorită la funcţia lui Toader, nu esteinteresată să-i ia locul pentru vrea să rămână preşedinte de comisie.

Deşi mai mulţi deputaţi i-au cerut demisialui Toader imediat după ce grupul a votat greşit reducerea TVA la alimente şineimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, conducerea PDL a preferat să aşteptesă treacă emoţiile moţiunii de cenzură. Preşedinta Organizaţiei de femei a PDL,Sulfina Barbu, a declarat pentru “Puterea” că Biroul Permanent Naţional cares-a întrunit ieri în şedinţă nu a discutat situaţia de la Cameră lăsând grupulparlamentar să ia mai întâi o decizie. Ea a adăugat că grupul deputaţilor PDLvor avea astăzi o şedinţă în care va fi pusă cel mai probabil în discuţieoportunitatea schimbării liderului. “Trebuie discutat acest aspect pentru cămai mulţi colegi au declarat public că vor schimbarea domnului Toader. A fosttotuşi un vot greşit dat de deputaţii noştri. Trebuie să facem o analiză şi săvedem unde s-a făcut greşeala. Toţi deputaţii au votat după cum le-a indicatliderul”, a mai spus Sulfina Barbu. Ea a arătat că hotărârea finală va fi luatăprin vot de toţi deputaţii şi că nu contează dacă unul sau altul cere demisialiderului de grup, “votul contează”. În cazul în care se va decide că grupulare nevoie de alt lider cei care vor să-i ia locul lui Toader îşi vor depunecandidatura apoi se va supune la vot.

Sulfinarămâne preşedinte

Numele Sulfinei Barbu a fost vehiculat totmai des în ultima vreme ca posibil înlocuitor al lui Mircea Toader. Majoritateacelor care au cerut schimbarea liderului deputaţilor, printre care şi ElenaUdrea, au indicat-o pe ea ca pe cea mai potrivită să conducă grupuldeputaţilor. Sulfina Barbu însă are de gând să decline oferta pentru că îiconvine mai mult funcţia de preşedinte al Comisiei pentru administraţie publicăde la Camera Deputaţilor pe care o ocupă acum. “Mie îmi place ce fac lacomisie, iar funcţia de preşedinte de comisie este incompatibilă cu aceea delider de grup. Sper că şi colegii mei sunt mulţumiţi de activitea mea de acolopentru că dacă ar fi să aleg prefer să rămân la comisie”, a mai spus Barbupentru “Puterea”.

Contestat permanent

Mai mulţideputaţi PDL au cerut în ultimele două săptămâni demisia lui Mircea Toader dupăce la indicaţiile sale întregul grup a votat din greşeală pentru reducerea TVAla produsele alimentare şi neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei,iniţiative ale opoziţiei neagreate de Guvern. Prima a fost Raluca Turcan, careîl consideră pe Toader principalul responsabil pentru acel vot pentru că nuşi-a făcut treaba cu atenţie. Ea a mai spus că grupul are nevoie de noimecanisme de funcţionare, iar viceliderii şi preşedinţii comisiilor ar trebuiesă se implice mai mult în formularea punctelor de vedere. Mihail Boldea şiElena Udrea au spus şi ei că Toader trebuie pedepsit pentru greşeala sa, iarultimul care a cerut schimbarea de la şefia grupului a actualului lider a fost AndreiSava. El a arătat ieri că în momentul de faţă Mircea Toader “nu mai reprezintăcu succes imaginea liderului cu abilităţi şi calităţi managerialeincontestabile” susţinând că părerea sa este împărtăşită de mulţi tinerideputaţi. Mircea Toader este contestatmai ales de deputaţii noi ai partidului, dar are o susţinere solidă înrândul deputaţilor vechi şi a conducerii PDL, de aceea schimbarea sa nu areşanse foarte mari. Unul dintre susţinători, care a vrut să-şi păstrezeanonimatul, a declarat pentru “Puterea” “schimbăm grupul, dar pe Toader nu”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine