2020-06-03 13:45

Deputatul Niculae Mircovici, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

 |  07:55
Deputatul Niculae Mircovici, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Deputatul Niculae Mircovici a fost condamnat de instanţa supremă la şase luni de închisoare cu suspendare, el fiind găsit vinovat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar.

Instanţa supremă a dispus ca Nicolae Mircovici să fie condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Deputatul Niculae Mircovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, în luna martie. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Niculae Mircovici a propus angajarea soţiei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, respectiv din ianuarie 2009 până la sfârşitul mandatului 2008-2012. În baza acestui contract, soţia lui Niculae Mircovici a obţinut venituri de 20.387 de lei.

Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat - România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului instanţei supreme, în noiembrie 2013, să îl cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese, pentru angajarea soţiei sale la Biroul Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 35 Timiş.

Deputatul Nicolae Mircovici a declarat, la acea vreme, că soţia sa a lucrat în 2009, timp de un an, la biroul său parlamentar, pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare anticipată.

"Soţia mea a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj. Mai avea un an de zile până la pensie şi a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaţilor, după ce am înţeles că nu exista niciun impediment la această problemă", a afirmat deputatul Niculae Mircovici. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine