2020-06-03 13:44

UPDATE. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament. DNA a cerut arestarea preventivă

 |  10:35
UPDATE. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament. DNA a cerut arestarea preventivă

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament. Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor urmau să analizeze marţi cererea DNA, de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam.

UPDATE. Viorel Hrebenciuc a declarat marţi că nu se răzgândeşte asupra demisiei sale din Parlament. Social-democratul a ţinut să precizeze că va reveni în Legislativ în 2016.

”Este perfect adevărat, am decis să demisionez. Vreau să-mi păstrez demnitatea, aşa cum am avut-o toată viaţa. Şi încă un lucru vă spun, că nu mă răzgândesc, ca să staţi liniştiţi”, le-a spus Viorel Hrebenciuc jurnaliştilor.

Fostul deputat a mai afirmat că nu a vorbit absolut cu nimeni legat de demisie şi că este decizia sa personală.

”Este decizia mea personală şi fiecare îşi face viaţa cum crede”, a precizat Viorel Hrebenciuc.

Acesta a mai spus că nu regretă discuţiile pe care le-a avut cu Dan Şova, deoarece este vorba despre discuţii pe care oricine le are la o cafea.

”Nu am încălcat niciun fel de normă. Dacă vă uitaţi atent, astea sunt discuţii pe care le faci la cafea, cum faceţi şi dumneavoastră. Nu, nu regret nimic din ce am vorbit”, a precizat Viorel Hrebenciuc.

Social-democratul a mai spus că în 2016 va reveni în Parlament.

”Da, (regretă plecarea din Parlament n.r.) după 18 ani nu e uşor, dar în viaţă este un moment clar... În 2016 revin în Parlament”, a afirmat Viorel Hrebenciuc.

UPDATE, ora 10.38 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că Viorel Hrebenciuc a luat decizia de a demisiona din Parlament, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei.

Valeriu Zgonea a mai spus că, până la o decizie definitivă a instanţei, Viorel Hrebenciuc rămâne membru PSD.

DNA a precizat, că în cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă să admită o cale extraordinară de atac, pronunţând o hotărâre judecătorească (decizia nr. 231/ R/ 17.04.2012 a Tribunalului Covasna) în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (naşul de cununie al deputatului), în contradicţie evidentă cu principiile de drept, cu starea de fapt reală şi cu practica anterioară a aceloraşi judecători şi a tuturor celorlalte instanţe care soluţionaseră cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier şi 50 de ha de teren agricol pe raza judeţului Bacău, creând un prejudiciu în sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro.

„Imediat după ce a obţinut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin şi Hrebenciuc Viorel, a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată', a precizat DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-21Parerea ta...

HANIBAL DUMITRASCU
21 Oct 2014

Cine poate face un afis electoral cu Elena UDREA sub BASESCU, "prestand", iar de jur imprejur, toti ceilalti penali portocalii: VIDEANU, BLAGA, ANASTASE, BOC, BERCEANU-BERCOVICI, "PINALTI"-GH. STEFAN, PLACINTA si multi, multi altii? Titlul afisului: ASTA sunteti, "doamna"!
SEMN DE BARBATIE...
21 Oct 2014

...DIN PARTEA LUI HREBENCIUC! BRAVO!!!
HREBE (A LU POPOR)
21 Oct 2014

BEHLI-MI-AȚI BEHLEREZU, ROHMANCI KRETYNY! LA BANII CARE-I AM VĂ CUMPĂR CU TOT CU PROSTIA DIN CĂPĂȚÎNI, JEILOR!
S-A PUS LA DISPOZITIA
21 Oct 2014

Justitiei ca sa fie judecat, apoi aruncat in puscarie doar pana in 2016 (ca-i bosorog), nemaiavand dreptul sa se bage-apoi - in politichie!
CE TEAPA NE-A TRAS
21 Oct 2014

Sobolanul rozaliu, la toti :))) Chiar daca si-a dat demisia ‘de onoare’ nu va putea fi cercetat de Justitie, pana cand Plenul nu va lua act de demisia sa; iar plenul nu se va intruni DECAT dupa alegeri! Foaarte tare!
LAUR
21 Oct 2014

Era de la sine înţeles ca e o strategie pentru a evita cererea de arest a DNA-ului. Comentariul nr. 6 a identificat motivul real al demisiei. Hoţilor nu mai merge treaba. Cetăţenii sunt informaţi si abia aşteaptă să vă la zdup.
CE FACI, LABARE BASIST...
21 Oct 2014

...ai reaparut? Iar postezi cu un nickname si-ti raspunzi cu alte 2 (sanchi, postarea nr. 5 etc., etc.)? LOL! Esti dus cu capul, putzache, ti-am mai zis: din prea multa LABA (mai ales aia de la mieul noptii, cand te prinde ma-ta mre si t plesneste peste ceafa ta groasa, de hidrocefal-oligofren!) ti se trage! LABA te-a tampit definitiv, sarmane! :-)
ANONIM
21 Oct 2014

...ai reaparut? Iar postezi cu un nickname si-ti raspunzi cu alte 2 (sanchi, postarea nr. 5, 6 etc., etc.)? LOL! Esti dus cu capul, putzache, ti-am mai zis: din prea multa LABA (mai ales aia de la miezul noptii, cand te prinde ma-ta mare in plina LABA si te plesneste peste ceafa ta groasa, de hidrocefal-oligofren!), de aici ti se trage! LABA te-a tampit definitiv, sarmane! :-)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine