2020-01-29 14:36

Deputatul Remus Cernea a câștigat definitiv procesul cu ANI

 |  12:59
Deputatul Remus Cernea a câștigat definitiv procesul cu ANI

Deputatul Remus Cernea a anunţat, într-un comunicat de presă, că a câștigat definitiv procesul deschis împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI). Inspectorii ANI l-au declarat, în anul 2013, în stare de incompatibilitate.

"Am înlăturat, așadar, în instanță, o suspiciune injustă la adresa mea, chiar dacă acest lucru a durat doi ani. Voi continua să fac politică într-un mod curat, numai și numai pentru a promova valorile democratice ale societății deschise, drepturile omului, drepturile animalelor și statul de drept, fără să mă implic în vreun fel în acte de corupție și menținând un standard ridicat de civilitate, integritate și moralitate publică", a precizat deputatul Remus Cernea.

Acesta susţine că ANI trebuie să fie o instituție puternică, credibilă și eficientă în activitatea sa, iar el nu își propune să știrbească din imaginea agenției.

"În privința procedurilor ANI, poate că o idee ar fi ca acele comunicări publice din partea instituției cu privire la presupusa stare de incompatibilitate a unui politician să fie însoțite și de o prezentare, pe scurt, a punctului de vedere al celui în cauză, astfel încât opinia publică să fie corect informată atât cu atât privire la punctul de vedere al ANI, cât și la cel al persoanei acuzate. Altfel, acuzatul, deși poate este nevinovat, riscă să fie perceput de către mulți și pentru o perioadă semnificativă de timp, drept incompatibil întrucât replica sa se va face mult mai greu auzită, ceea ce este nedrept. Cel puțin aceasta a fost experiența mea și nu îi doresc nimănui să o repete", a completat deputatul Remus Cernea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-22Parerea ta...

ANONIM
22 Sep 2015

CAT DE TAMPITI AU FOST INAITASII NOSTII NU-I NIMIC FATA DE CAT SUNT URMASII NOSTRII .Cernea este doar o infatisare umana in rest e nedefinit.........
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine