2020-01-29 12:49

Deputatul Remus Cernea îl dă în judecată pe George Becali

 |  21:46
Deputatul Remus Cernea îl dă în judecată pe George Becali

Deputatul Remus Cernea a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că îl dă în judecată pe George Becali pe care-l acuză de "atac la persoană". Cernea a ţinut să precizeze că va solicita instanței obligarea pârâtului la plata sumei de "50.000 euro (...) reprezentând despăgubiri pentru daunele morale aduse imaginii, onoarei și reputației".

"Am avut nenumărate luări de poziție în favoarea unor cetățeni victime ale unor abuzuri sau în sprijinul unor grupuri vulnerabile țintă a urii și intoleranței. Acum este o conjunctură în care consider că este necesar să demarez un proces în care îmi apăr mie însumi drepturile. Dar văd acest proces și ca fiind parte parte a unui efort de salubrizare a discursului public din România marcat în prea mare măsură de vulgarități, violențe de limbaj și atitudini agresive care pun accentul pe atacul la persoană și nu pe discutarea ideilor", a precizat Remus Cernea.

Deputatul face referire la o emisiune difuzată în data de 7 iulie 2016 în care s-a discutat și despre "caracterul presupus științific al unor lucrări presupuse a fi elaborate în închisoare de către deținuți care, astfel, au reușit să iasă din închisoare mai devreme".

"Această stare de lucruri face obiectul unei investigații din partea procurorilor DNA care au invitat la audieri inclusiv pe Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, în calitate de martor cu privire la una dintre cărțile semnate de către domnul George Becali. (...)Pornind de la calitatea martorului menționat mai sus de conducător al unei lucrări presupus a fi elaborate de către domnul Becali George — în perioada în care s-a aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru care i-a fost acordat un beneficiu de 30 de zile considerate ca executate — mi-am exprimat opinia asupra calității de lucrare științifică a respectivei cărți (George Becali — 'Iubirea milostivă și mântuitoare', editura Saeculum, București, 2014). Astfel, am apreciat, principial vorbind, că nu cred că poate fi considerată ca fiind științifică o lucrare în care autorul doar își afirmă credința. Este de notorietate faptul că domnul Becali nu este teolog, iar lucrarea semnată de domnia sa ar fi trebuit să corespundă unor criterii specifice, care nu sunt ușor de atins în absența unei calificări în domeniul respectiv", a explicat Remus Cernea.

Deputatul a susţinut că, în cadrul emisiunii respective, George Becali a intervenit în direct, iar reacția sa a fost una "extrem de violentă" proferând "atacuri la persoană și amenințări cu violența fizică la adresa mea".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-22Parerea ta...

HAZNAUA COMUNALA
23 Aug 2016

MA HAZNA ; MATA SI CU TACTU CUM TE-A FACUT PE TINE ???? . TOT ASA MURDAR DE FECALE , PE MACIUCA ????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine