2020-08-05 02:23

Deputatul UDMR Kerekes Karoly, condamnat la închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

 |  13:06
Deputatul UDMR Kerekes Karoly, condamnat la închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a fost condamnat de ICCJ la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia şi fiul la biroul parlamentar. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au găsit vinovat pe deputatul UDMR Kerekes Karoly, în dosarul în care procurorii l-au acuzat de conflict de interese. Deputatul a fost astfel condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a fost trimis în judecată în ianuarie. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au precizat, în rechizitoriu, că în perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat în septembrie 2011 Parchetul instanţei supreme în cazul deputatul Károly Kerekes, arătând că a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 - 2010, şi a soţiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 - 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-29Parerea ta...

RADU
29 Oct 2014

V-ati dat foc la valiza daca un ungur este anchetat, arestat, etc.Chiar sunteti inconstienti. Nu se vede clar si fara lupa ca ponta si gasca renunta mai usor la 10 romani !! decat la un ungur ???.Cate exemple mai vreti??
PT.RADU!
29 Oct 2014

N-are cin'sa vada...au ochelari de cal, pontistii! O sa vada ei pe dracu'daca iese Tonta in fata, iar apoi din amorteala...
DE FAPT,
29 Oct 2014

BATALIA pt.dreptate si adevar se da pe net! Pe sticla, inca au botnita...in functie de cine-i sponsorizeaza INCA se baleiaza cand pe stanga, cand pe dreapta, demonizandu-se ba unii, ba altii! Mai punem la socoteala si CNA-ul care sta cu ochii cat cepele! Tind sa cred si eu ca Vadim Tudor: atata timp cat nu s-a facut curatenie in toata clasa politica, atata timp cat li s-a permis candidatilor (cel putin 3 la numar) sa participe, chiar daca sunt susceptibili de infaptuirea unor chestiuni penale, unele de-a dreptul grosolane, d-aia si alergand dupa f-ctia suprema care sa le acopere mizeria care-i ajunge din urma, ‘pierzandu-se’ pe drum prin bine-cuvantata imunitate, nu?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz