2020-04-10 03:47

Deputatul Călin Potor, demisionar din PDL: “Sunt ca o tipă de 40 de ani, proaspăt divorţată, care nu arată prea rău. Îmi place să mi se facă curte”

 |  18:48
Deputatul Călin Potor, demisionar din PDL:  “Sunt ca o tipă de 40 de ani, proaspăt divorţată, care nu arată prea rău. Îmi place să mi se facă curte”

Deputatul de AlbaCălin Potor şi-a dat zilele trecute demisia din PDL cu intenţia de a trece la PSD. Deşi anunţul demisiei a fost făcut luni, Potor nusemnase până ieri actele de transfer la PSD. Se pare că pesediştii i-au promislui Potor funcţia de lider al filialei PSD Alba, doar că, după anunţul demisieidin PDL, pesediştii se fac că plouă. Ce spune Potor şi cum se justificăpesediştii, în cele ce urmează.

Demisionarul din PDL,Călin Potor, a declarat în exclusivitate pentru “Puterea” că până la 1septembrie vrea să se bucure de statutul de independent, după care se va gândi serios dacă se înscrie în PSD sau în altpartid. “Sunt ca o tipă de 40 de ani, proaspăt divorţată, care nu arată prearău. Îmi place să mi se facă curte, să fiu dus la restaurant, să fiu plimbat demână prin parc”, a precizat Potor, în ciuda faptului că purtătorul de cuvânt alPSD Radu Moldovan s-a grăbit să anunţe imediat după demisia acestuia din PDL cătrece sigur alături de social-democraţi cu arme şi bagaje. Potor a mai spus că ambele partide din opoziţie“fac presiuni” pentru ca el să li se alăture, pentru că vine moţiunea şi aunevoie de voturi. Este conştient însă că nu poate să rămână prea multindependent, pentru că “de unul singur nu poţi să faci mare lucru în Parlament,să-ţi promovezi sau să ţi se voteze legi”.În ce priveşte înscrierea în PSD are câteva îndoieli, pentru că la organizaţialocală de Alba a acestui partid “e bâlci”. “A fost scandal, au fost bătăi laplecarea fostului prefect şi a fostului preşedinte al organizaţiei. Au fost daţioameni afară în timp ce erau în concediu şi s-au schimbat yalele de la uşi. Eunu sunt făcut pentru aşa ceva. Mai mult decât atât, organizaţia stă destul deprost în sondaje, sub 20%”, a mai spus Potor adăugând că nici nu îi cunoaşteprea bine pe cei din echipa PSD ştiindu-le imaginea “decât de la televizor”.Până ieri nimeni din această organizaţie nu a venit să-l invite la o discuţie,să vadă şi el sediul PSD, să cunoască echipa, “că aşa se face de obicei”. “Eiaşteaptă doar să-mi depun adeziunea că au nevoie de voturi pentru moţiune”, acomentat el.

Cabinet parlamentar în casa părintească

Fostul PDL-ist nu aexclus posibilitatea de a i se oferi conducerea organizaţiei PSD Alba unde săfie pus “să facă ordine”, dar cum nu i s-a propus nimic de acest gen aşteaptăinvitaţia lămuritoare. Până acum am fost contactat doar de cei de la centru,din grupul deputaţilor social-democraţi, care s-au recomandat ca reprezentanţiai PSD”. Potor nu a exclus însă nici o colaborare cu PNL chiar dacă el“sufleteşte şi doctrinar” e de stânga. “Dumnezeu ne mai ştie pe noipoliticienii, cei de stânga iau măsuri de dreapta şi invers”, a comentatdeputatul. Până să se hotărască la ce partid se mută, Potor are de rezolvat oproblemă mult mai urgentă, aceea a schimba sediului cabinetului său parlamentarcare acum se află în incinta PDL Alba. “Cred că o să-l mut în casa părintească,mama a decedat, mă înţeleg eu cu fratele meu.Nu văd unde să mă duc aşa rapid. Chiria la actualul sediu am plătit-o inclusivpe luna august, dar nu mai am nici suflet nici plăcere să mă mai duc pe acolo,a mai spus deputatul de Alba. Contactat de “Puterea”, preşedintele PSD Alba,Ioan Dârzu, a recunoscut că încă nu a avut nici o discuţie cu Potor, pentru că “dincâte am înţeles, a fost plecat”. “O să avem o discuţie la sfârşitul acesteisăptămâni. Eu deja i-am făcut o invitaţie publică, aşa cum le-am făcut tuturorparlamentarilor, pentru că trebuie să schimbăm la moţiunea de cenzură camarilaportocalie”, a precizat Dârzu. El a arătat că deocamdată nu se pune problema cafostul democrat-liberal să primească vreo funcţie de conducere, dar că despreacest lucru se va vorbi în cadrul organizaţiei. “Nu am emoţii că nu se poateface echipă cu dânsul”, a încheiat Dârzu. PSD Alba are în această legislaturăun singur parlamentar iar organizaţia a fost zguduită, în ultimii doi ani, de oserie de scandaluri printre protagonişti numărându-se chiar actualul preşedinteIoan Dârzu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine