2019-10-14 23:41

Descoperire - Oamenii de Neanderthal au gătit şi mâncat legume

 |  13:29
Descoperire - Oamenii de Neanderthal au gătit şi mâncat legume

Unstudiu realizat în SUA a constatat că neanderthalienii au mâncat cereale şilegume gătite la fel cum au procedat şi homo sapiens. Noile dovezi indicăfaptul că alimentaţia acestora nu era limitată doar la carne, aşa cum s-acrezut iniţial. Această dependenţă de carne a fost invocată de unii ca fiindunul dintre motivele dispariţiei lor la fel ca a animalelor mari, cum ar fimammoths, în timpul erei glaciare.

Cercetatoriiau descoperit resturi de mâncare gătită, seminţe de numeroase plante, inclusivun tip de iarbă sălbatică, precum şi urme de rădăcini şi tuberculi pe dinţiifosilizaţi a trei oameni de Neanderthal descoperiţi în nordul Europei şiîn Irak.

Printreresturile de alimente identificate se aflau şi "celule de amidon din ovăzşi nuferi care demonstrau faptul că ar fi fost fierte". Până acum nu aufost găsite dovezi că neanderthalienii au utilizat instrumente pentru a pisaplante, dar noile cercetări indică faptul că alimentaţia lor era mult maisofisticată, că plantele erau gătite şi pregătite pentru a fi mâncate.

Cel mai recent studiu a fost efectuat de cătreDepartamentul de Antropologie de la Muzeul de istorie naturală Smithsonian dinWashington.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray