2020-04-05 07:49

Deshumare totală. Românii l-ar vrea preşedinte pe Ceauşescu

 |  18:51
Deshumare totală. Românii l-ar vrea preşedinte pe Ceauşescu

La 20 de ani de la Revoluţie, aproape jumătatedintre români îl vor pe Nicolae Ceauşescu preşedintele României. Potrivit unuisondaj de opinie realizat de InstitutulRomân pentru Evaluare şi Strategie, dacă Nicolae Ceauşescu ar candida laprezidenţiale, 41% dintre cetăţenii chestionaţi l-ar vota, în timp ce 52% nul-ar vota, 5% nu ştiu dacă l-ar vota, iar 1% n-au răspuns. Dintre cei care l-ar vota pe Ceauşescu, 49%provin din mediul rural, iar 33% din mediul urban. Dacă ar candida, Ceauşescuaravea cei mai mulţi votanţi în Moldova (48%) şiîn partea de sud aţării, Bucureşti şi Dobrogea (43%). Cei mai puţini votanţi ai lui Ceauşescu(35%) ar proveni din Transilvania şi Ardeal. Aproape jumătate dintre respondenţicred că Nicolae Ceauşescu a fost un conducător bun, doar 15% dintre ei cred căa fost rău, iar 30% cred că nu a fost nici bun, nici rău. Nu la fel de bine stăElena Ceauşescu la acest capitol. 67% dintre intervievaţi au spus că ea a fostun conducător rău şidoar 9% au spus că a fost bun. Românii regretăsfârşitul pe care l-au avut cei doi soţi, mai relevă sondajul. 71%dintrecetăţenii chestionaţi spun că NicolaeCeauşescu nu şi-ameritat soarta, în timp ce 23% cred că şi-a meritat-o, iar alte şapte procentenu ştiu sau nu răspund. Mai mult de jumătate dintre români, 63%, cred căoamenii trăiau mai bine în comunism, 23% spuncă trăiau mai rău, iar9%că trăiau la fel. Sondajul a fost realizat de IRES în perioada 21-23iulie, pe un eşantion de peste 1.460 de persoane şi are o eroare de plus-minus2,7%.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

ERETELE
26 Iul 2010

Dragule autor DP,ce intelegi prin ARDEAL si TRANSILVANIA,ce invalmaseala trebuie sa fie in TARTACUTA ta ca sa afirmi asa enormitate !Dute la popa tokes,sa iei lectii de istorie.Cei care-l regreta pe CEASCA,n-au decat sa-l pupe in...,tot a fost DEZGROPAT.
CAMELIAN PROPINATIU SCRIITOR
28 Iul 2010

Catre o Noua Revolutie Ipoteza cu Ceausescu in 2010 candidand la presedintie tine evident de Literatura, iar sondajul cu 41% din optiuni nu se poate citi decat printr-o analiza tot literara. De fapt, acest electorat radical, cel mai cinstit, mai harnic si mai valoros, nu vrea o intoarcere la bolsevism, cum interpreteaza analistii din slujba politicienilor sau cleptocratiei, ci vrea sa spuna doar ca mai meritau sa fie judecati ca Regretatul, si evident pedepsiti la fel, nenumarati multi altii di
ERETELE
28 Iul 2010

Scriitorule,ce-ar sa mergi matale nitelus LA MUNCA,ca sa te INTEGREZI in ”electoratul radical,cel mai cinstit,mai harnic si mai valoros ” .MIROSI A ELECTORAT psd DE LA O POSTA !SI,CAM PUTE !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine