2020-01-21 01:24

Deutsche Welle: Preşedintele Klaus Iohannis a căzut în capcana propriilor sfătuitori după ce a decorat un fost deţinut politic

 |  08:26
Deutsche Welle: Preşedintele Klaus Iohannis a căzut în capcana propriilor sfătuitori după ce a decorat un fost deţinut politic

Jurnaliştii Deutsche Welle au notat că preşedintele Klaus Iohannis a căzut în capcana propriilor sfătuitori, după ce şeful statului i-a acordat Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler unui deţinut politic.

Este vorba despre Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost criticat pentru decizia de a-l decora pe şeful Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza.

Jurnaliştii de la Deutsche Welle au precizat că şeful statului a căzut în capcana propriilor sfătuitori.

Jurnaliştii citaţi sunt de părere că de vină pentru această situaţie este de fapt consilierul prezidenţial Andrei Muraru, fost director executiv la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Analiştii cred că, acesta din urmă ar fi trebui să-şi dea seama de impactul decorării la 25 de ani de la Revoluţie a unui personaj care participă la ceremonii solemne ale unei organizaţii fasciste, ţine discursuri şi îi elogiază precursorii, ba chiar se afişează în public cu şeful unui partid neolegionar.

Reacţiile acestora vin după ce reprezentanţii Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului au criticat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i acorda preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza, cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României.

Jurnaliştii de la Deutsche Welle cred însă că problema nu e prezumptiva luptă dintre "băsişti şi iohannişti," ci fragilitatea memoriei şi rezistenţa, după 25 de ani de postcomunism, a miturilor totalitare, a măsluirilor istorice, a antisemitismului, xenofobiei, rasismului şi colectivismului, potrivit b1.ro. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-02Parerea ta...

HITLER (ADOLF)
02 Ian 2015

PERFEKTEN ADEFERATEN! SIEG HEIL!
CONSILIERII
02 Ian 2015

'johannisti' i-au fost impusi de peste hotare - parerea mea! N-are deocamdata ce face...decat sa-i lase sa dea cu stangu-n-dreptul si abia dupa - sa le dea un sunt in dos!
CARCO
02 Ian 2015

DW este Radio Russia .
CARCO
02 Ian 2015

DW este Radio Russia .
STRATEG
02 Ian 2015

din 17 noiembrie e tot in vacanta , adica 50 zile
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray