2020-07-09 15:14

Dezbatere publică la Guvern pe tema bugetului pentru 2016

 |  14:59
Dezbatere publică la Guvern pe tema bugetului pentru 2016

Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic organizează, miercuri, o dezbatere publică despre structura şi priorităţile proiectului de Buget pe 2016. La întâlnirea de la Guvern vor participa miniştrii, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi cetăţenii interesaţi.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, dezbaterea publică are loc miercuri, la Palatul Victoria, între orele 14:00 - 16:00.

"Promovarea principalelor priorităţi sectoriale de investiţii pentru 2016 fiind importantă pentru Guvern, în paralel cu prezentarea, de către Ministrul Finanţelor Publice - Anca Dragu, a structurii generale a Bugetului pentru anul următor, organizatorii au invitat la eveniment şi trei dintre membrii Cabinetului, Ministrul Transporturilor - Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene - Aura Răducu şi Ministrul Agriculturii - Achim Irimescu, fiind pentru prima dată când membrii Guvernului dialoghează cu cetăţenii în acest format. Selecţia Miniştrilor - invitaţi s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la priorităţile Bugetului pentru 2016", se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic roagă organizaţiile neguvernamentale şi alte categorii de cetăţeni, să transmită până marţi, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o secţiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoţite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016.

„Formatul propus este următorul: 30 de minute - intervenţiile iniţiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniştrilor prezenţi, o oră şi 30 de minute - sesiune constând în susţinerea punctelor de vedere de către participanţii selectaţi (întrebările care nu beneficiază de prezenţa în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenţie, având în vedere şi pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat)”.

"În cadrul evenimentului o organizaţie/un cetăţean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenţiei în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să iniţieze comunicarea cu Ministerul Finanţelor pe Buget 2016 şi separat de această dezbatere. Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail şi susţinute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane şi reprezentanţi ai organizaţiilor dar fără intervenţii, în scopul informării. Declaraţii/interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spaţiului dezbaterii publice. În funcţie de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureştiului şi chiar din afara ţării, să participe la această importantă temă naţională", se mai arată în comunicatul ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-07Parerea ta...

POPA
07 Dec 2015

"Biserica să ia fonduri europene, dacă vrea bani" o MASURA f. buna. Se poate merge si mai departe cu masurile ORTODOXE; BOR sa nu mai perceapa taxe pe botezuri, cununii, inmormantari, pomeni, etc. toate donatiile sa fie cunoscute public si inregistrate in contabilitate ; BOR sa primesca fonduri de la bugetul de stat pt cheltuielile necesare functionarii sale, pt salarii si cheltuieli de intretinere; BOR sa plateasca taxe pt LUX si afaceri comerciale iar preotii sa fie verificati de ANI si DNA la AVERILE incomensurabile pe care le au dobandite pe cai NEORTODOXE. ANGAJATII din BOR nu pot face partide politice si nici sa intre in POLITICA deoarece aceasta e o mare CURVA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz