2020-08-10 19:31

DEZVĂLUIRE. Meleşcanu vorbeşte despre presupusul statut de ofiţer acoperit

 |  16:26
DEZVĂLUIRE. Meleşcanu vorbeşte despre presupusul statut de ofiţer acoperit

Anotimpurile politicii româneşti sunt pururea bogate în declaraţii, care mai de care mai îndrăzneţe, dar cu siguranţă, aceea făcută de preşedintele Traian Băsescu în toamnă, când indica faptul că unul dintre candidaţii la preşedinţie ar fi ofiţer acoperit, încă stârneşte vâlvă. Candidatul independent, Teodor Meleşcanu, s-a referit la acest subiect, iar în ceea ce-l priveşte, a clarificat toate necunoscutele acestuia.

Meleșcanu a declarat joi  că afirmaţia președintelui Traian Băsescu referitoare la presupusul ofițer acoperit reprezintă o faptă penală ce intră sub rigorile legii, iar apoi a precizat că el este un politician cu trecutul, prezentul şi viitorul la vedere.

„Nu, eu nu sunt (ofițer acoperit - n.r.). Nu am fost în viața mea nici acoperit, nici descoperit. Nu e nicio problemă, de vreo patru mandate de senator de fiecare dată cu cercetarea CNSAS lucrurile sunt foarte limpezi. Însă, în ceea ce privește declarațiile politice nu am eu căderea să mă pronunț. Din punct de vedere juridic însă, vreau să vă spun că este o infracțiune faptul de a deconspira un ofițer activ, în rezervă sau un ofițer deplin acoperit și este o faptă penală, se pedepsește prin lege. Din punctul meu de vedere, ca fost director al SIE, din punctul meu de vedere ca politician niciodată nu îmi voi permite să fac un lucru care este contrar legii. Doresc intrarea în normalitatea prin legalitate. Trebuie să respectăm legea, să învățăm să o respectăm chiar atunci când nu ne convin prevederile ei”, a declarat Meleșcanu la Antena 3.

Despre posibila existenţă a unor ofițeri acoperiți în presă sau în politică, candidatul la fotoliul de la Cotroceni a punctat următoarele: „Nu cunosc, dar ce pot să vă spun este că din cadrul Serviciului de Informații Externe nu există niciun ofițer acoperit nici în Parlament, nici în presă, nici în Guvern, nici în cadrul unor organizații neguvernamentale sau alte structuri ale statului român, oricare ar fi ele. Asta o spun foarte clar și răspicat”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz