2020-04-07 17:52

Digul de la Săuceşti, magnet pentru VIP-uri. Băsescu i-a certat pe sinistraţi, Dan Diaconescu le-a făcut show în direct

 |  18:20
Digul de la Săuceşti, magnet pentru VIP-uri. Băsescu i-a certat pe sinistraţi, Dan Diaconescu le-a făcut show în direct

Dan Diaconescu amirosit potenţialul electoral al vizitei sale în mijloculsinistraţilor şi a trântit o emisiune direct din satele afectate de inundaţii,la scurt timp după ce oamenii îşi descărcaseră supărările pe Traian Băsescu, peElena Udrea şi pe Emil Boc.

“Stăm acasă pentru anu fi acuzaţi de populism sau ne luăm cizmele de cauciuc pentru a da dovadă desolidaritate cu oamenii afectaţi de inundaţiile catrastrofale”, a fostîntrebarea-cheie la care au trebuit să răspundă principalii oameni politici lafinele acestei săptămâni. Dacă Emil Boc, Traian Băsescu şi Elena Udrea au fostobligaţi de demnităţile publice pe care le deţin să meargă printre sinistraţi,Crin Antonescu, Victor Ponta şi Corneliu Vadim Tudor nu au dat vreun semn deviaţă în ultimele zile. Nici Gigi Becali nu a mai părut interesat de soartasinistraţilor, el fiind prezent la o nuntă în acest weekend. Surpriza aconstituit-o Dan Diaconescu, care a urmat modelul din urmă cu câţiva ani alpatronului echipei Steaua. După ce a ieşit din închisoare şi a anunţat că vacandida la viitoarele alegeri prezidenţiale, şeful televiziunii OTV s-a dus cuşapte camioane de ajutoare la sinistraţii din Săuceşti, judeţul Bacău.

Diaconescu, călare pe viitură

Pentru că s-a anunţatdrept un candidat pentru Palatul Cotroceni, Dan Diaconescu a simţit că poateprofita de pe urma inundaţiilor pentru a câştiga şi mai multă popularitate.După ce postul de televiziune OTV a lansat o campanie de strângere de ajutoarepentru sinistraţi, Diaconescu s-a pus în faţa convoiului format din şaptetiruri şi s-a dus printre sinistraţi. Pentru ca show-ul să fie complet, el arealizat o emisiune-maraton în care oamenii au fost lăsaţi să-şi spună toatepăsurile. Patronul OTV a simţit potenţialul localnicilor şi i-a propus unuibărbat să devină şeful filialei Partidului Popular Român, pe care îl vaînfiinţa. Fenomenul Dan Diaconescu i-a trezit interesul sociologului VasileDâncu, care a făcut o analiză asupra acestui personaj. “DanDiaconescu, arestarea şi eliberarea lui devin piese pentru al treilea caz dinseria apariţiei unui marketing al haiduciei postrevoluţionare. Dan Diaconescucorespunde perfect reţetei (fiind chiar strălucit iniţiator) construirii uneiculturi de masă populare, autohtone. A creat un reality show autentic, careexprimă nivelul cultural real a României. Garsoniera lui Diaconescu a devenitun refugiu imaginar, o insulă pentru evaziunea celor fără bani, fără cultură,fără şcoală și alte resurse. Chiar dacă nu ne place, otevizarea a însemnat oexplozie a imaginarului săracilor din România, tot mai mulţi şi tot mai fără desperanţă”, a scris pe blogul său Vasile Dâncu în analiza intitulată“Marketingul noilor haiduci. România şi o mutaţie culturală. Spre o cultură adistracţiei”.

Băsescu, însoţit de Elena Udrea

După ce timp de şaptezile a preferat să vadă de la Cotroceni cum ţara se scufundă, preşedinteleTraian Băsescu a decis în acest weekend să meargă în judeţele acoperite de ape.Vizita printre sinistraţi a venit şi ca un răspuns la adresa celor care auridicat semne de întrebare asupra stării de sănătate a şefului statului. La pasau fost luate localităţile Pătăruţi şi Dorneşti din judeţul Suceava, Dorohoi dinjudeţul Botoşani şi Săuceşti - judeţul Bacău. Alături de preşedinte au fostministrul dezvoltării, Elena Udrea, şi ministrul apărării, Gabriel Oprea, darnu şi primul-ministru, Emil Boc. “De ce v-aţi pus casa aici, mă oameni buni?”,i-a întrebat de la bun început preşedintele Băsescu pe locuitorii din Pătrăuţi.După ce a făcut un tur rapid al localităţii, Traian Băsescu a anunţat că pentrurefacerea localităţilor vor veni materiale, dar acestea nu vor fi cumpărateprin licitaţie, deoarece “durează prea mult”. “Primarul o să vă ajute, dar văscoateti din cap că mai lăsaţi casa aici. Vă dă primarul bolţari, lemn şifaceţi unde vă spune primarul”, a fost mesajul prezidenţial. “Sunt bolnavă cuinima, ce mă fac?”, i s-a plâns o bătrână preşedintelui. “Te muţi mai sus, o săvă dea primarul o bucăţică de teren”, a replicat imediat preşedintele. Cu toatecă a făcut un îndemn la solidaritate, Traian Băsescu le-a spus sinistraţilor sănu se aştepte ca statul să le refacă locuinţele. “Statul nu construieşte, doardă materiale”, a adăugat preşedintele.

“Dacă un ministru mă minte, îl dau afară”

Tonul sinistraţilor adevenit însă mai virulent în localitatea Dorohoi. "Îmi este scârbăcând văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră. Aş fi preferat să vădingineri", i-a spus un bărbat dinDorohoi. Traian Băsescu a fost criticat de o profesoară şi pentru reducereasalariilor bugetarilor cu 25%. Iritat de nervozitatea localnicilor, şefulstatului le-a tăiat-o scurt: “Hai să renunţăm la ţăţisme”. După ce a văzut cănu scapă uşor de furia sinistraţilor din Săuceşti, Traian Băsescu le-a spus oamenilor:“Ştiţi care este marea problemă? Că avem apa la gură şi facem politică! Nuvreţi să curăţăm casele puţin?”. Ieri, preşedintele a vizitat din noulocalitatea Săuceşti, promiţându-le oamenilor că digul se va construi cu banide la Ministerul Mediului. “Cea mai mare propagandă au făcut-o oamenii care nuaveau casele inundate”, s-a plâns el sinistraţilor, subliniind că dacă “unministru îl minte, îl va da afară”.

Boc, atacat cu ouă şi roşii

Lăsat să se descurcesingur de către Traian Băsescu, Emil Boc a trebuit să suporte în acest weekend atacurileoamenilor care s-au văzut cu casele distruse. În Galaţi, sepepiştii au avut deluptat cu roşiile şi cu ouăle aruncate în direcţia primului-ministru. Sinistraţilordin judeţele Suceava şi Botoşani le-a promis că le va reface casele până lavenirea iernii, dar cu cei din Săuceşti i-a fost teamă să se vadă. Înconsecinţă, Emil Boc a preferat să viziteze o localitate învecinată pentru aevita furia oamenilor strânşi în localitatea din Bacău.

Ponta a fost în concediu, PNL împarte fluturaşi

Pesediştii nu aupregătit nici o acţiune la nivel central în sprijinul sinistraţilor din cauzafaptului că familia Ponta este plecată în concediu în afara graniţelor. Până larevenirea şefului în ţară, greul a fost dus de organizaţiile PSD din Suceava şiBotoşani, care au trebuit să se descurce cu resursele pe care le au. CătălinNechifor, preşedintele pesediştilor din Suceava, ne-a declarat că filialalocală i-a ajutat pe sinistraţi şi urmează să trimită către Bucureşti şi uninventar al lucrurilor de care au nevoie oamenii. “Astăzi, în Biroul PermanentNaţional, o să fie o discuţie despre cum vom acţiona. Până acum s-au făcutdonaţii de către fiecare organizaţie. La nivelul departamentelor noastre s-aconstituit o celulă de criză, iar Victor Surdu se va întâlni săptămâna viitoarecu toţi cei care au lucrat la construcţia digurilor. PSD a ajutat sinistraţii,dar nu am dorit să facem din asta o campanie mediatică. Nu a existat însă nici oacţiune la nivel central”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt alsocial-democraţilor, Radu Moldovan. În programul lui Adrian Năstase nu şi-aufăcut loc sinistraţii, dar la loc de cinste a stat o nuntă, unde s-a întâlnitşi cu Gigi Becali.

Inundaţiiîn cutiile poştale

Crin Antonescu nu s-adeplasat în nici o localitate afectată de inundaţii, el fiind o prezenţădiscretă în această perioadă. În schimb, PNL invadează cutiile poştale cufluturaşi despre jaful guvernării PDL. “Parlamentarii PDL au votat cu GuvernulBoc-Udrea pentru tăierea pensiilor şi a salariilor, pentru impozitareatichetelor de masă şi pentru creşterea impozitării veniturilor rezultate dindrepturile de autor”, se arată într-un mesaj sub titlul “La ei sunt baniidumneavoastră”. Liberalii prezintă şi circuitul banilor în guvernare, susţinândcă tăierile de pensii, taxele şi impozitele mai mari se transformă în “banipentru clientela politică - bani negri pentru buzunarele şefilor PDL”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17

Mai multe imagini:
Digul de la Săuceşti, magnet pentru VIP-uri. Băsescu i-a certat pe sinistraţi, Dan Diaconescu le-a făcut show în direct
zoom
Digul de la Săuceşti, magnet pentru VIP-uri. Băsescu i-a certat pe sinistraţi, Dan Diaconescu le-a făcut show în direct
zoom
Digul de la Săuceşti, magnet pentru VIP-uri. Băsescu i-a certat pe sinistraţi, Dan Diaconescu le-a făcut show în direct
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine