2020-06-01 09:16

Din “exces de zel” faţă de naşul Bădălău, vicepreşedintele PSD Giurgiu încalcă statutul partidului

 |  12:28
Din “exces de zel” faţă de naşul Bădălău, vicepreşedintele PSD Giurgiu încalcă statutul partidului

Recenta demisie a directorului CNAIR, Narcis Neaga – demisie cerută, de altfel, de premier – a determinat o reacţie virulentă a vicepreşedintelui PSD Giurgiu, care l-a atacat dur pe fostul său coleg, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, încălcând, astfel, statutul partidului

„Am citit că Directorul CNAIR, Narcis Neaga, și-a dat demisia.

Nu sunt fanul lui Neaga și nu sunt eu în măsură să îi iau apărare, DAR:

– nu Neaga rupea contracte cu televiziunile de faţă!

– nu Neaga făcea acel spectacol grotesc, pe banii românilor!

– nu Neaga informa primul ministru câte „sute” de kilometri de autostradă inaugurează!

– nu Neaga făcea turul televiziunilor ca să spună câte şantiere deschide și pe câte santiere se lucrează „intr-un ritm alert”!

Ministrul Transporturilor făcea aceste lucruri, astfel, cred că trebuie să plece împreună, la pachet! Nu spunea Cuc că sunt echipă? Neaga a avut bărbăția sa își dea demisia, Cuc are?

Vă asigur că nu! Doar cunoaștem personajul… Noi, cei din Giurgiu (câțiva, nu mulți), am mai văzut filmul ăsta!”

Declaraţia “belicoasă” îi aparţine vicepreşedintelui PSD Giurgiu, Marian Mina - nimeni altul decât finul controversatului Niculae Bădălău, iar vorbele sale au fost preluate inclusiv de presa naţională.

Jurnaliştii unui site din Giurgiu -  Cronica giurgiuveană - au făcut, însă, o descoperire interesantă: prin aceste acuzaţii publice, vicepreşedintele PSD Giurgiu, Marian Mina încalcă statutul partidului.

Iată ce spun jurnaliştii citaţi:

“Citesc într-un articol apărut în presa centrală în care scrie că un lider important al PSD îi cere demisia Ministrului Transporturilor Răzvan Cuc.

Curios citesc conţinutul articolului şi descopăr că liderul important care solicita acest lucru  este nimeni altcineva decât finul naşului Bădălău, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Dacă acest personaj este un lider important al PSD este evident faptul că PSD-ul se găseşte într-o acută criză de cadre.                               

Tensiunile existente între Răzvan Cuc şi exponenţii puterii din Giurgiu, respectiv Bădălău şi Mina au devenit deja un subiect  cotidian.

Mă surprinde faptul că Marian Mina  în conţinutul declaraţiei sale politice spune printre altele că:” Nu sunt fanul lui Neaga“. Surprinzătoare această declaraţie atâta timp cât Narcis Neaga i-a fost şef în perioada în care Marian Mina a fost directorul general al DRDP Bucureşti, când în urma unui control venit din partea Curţii de Conturi a fost întocmit un raport , despre care vom vorbi cu altă ocazie, raport deloc favorabil domnului Mina, iar domnul Narcis Neaga a lăsat impresia că nu este foarte interesat de respectivul raport.  

La nunta domnului Mina la care au participat numeroase vip-uri ale politicii autohtone şi nu numai, invitat de onoare şi participant a fost chiar domnul Neaga despre care acum Mina spune că nu este fan. Cel puţin curioasă această abordare.

Cert este că domnul Mina nu cunoaşte statul partidului riscând o sancţiune disciplinară. Iată ce scrie în statul PSD:  

STATUTUL PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT

CAPITOLUL II

MEMBRII PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT

Secţiunea a 3-a – Drepturile şi obligațiile membrilor

ARTICOLUL 30

să nu exprime în public, în numele partidului, păreri care contravin politicii şi strategiei partidului sau hotărârilor sale;

Preşedintele PSD şi premierul României, doamna Viorica Dăncilă a cerut în mod expres demiterea din funcţia de director general al CNAIR a domnului Narcis Neaga.

Că acesta şi-a depus demisia sau urma să fie demis contează mai puţin, dar din poziţia de vicepreşedinte la PSD Giurgiu urmare a unei frustrări personale şi al partizanatului faţă de excelenţa sa domnul Bădălău să ataci în mod voalat decizia premierului şi să ceri demisia unui coleg de partid este mai mult decât evident faptul că domnul Mina a încălcat statutul partidului fiind pasibil, aşa cum am mai spus, de o sancţiune drastică din partea conducerii PSD-ului.

În această situaţie nu se poate pune problema unei declaraţii publice pe persoana fizică a domnului Mina atâta timp cât declaraţia buclucaşă a apărut pe site-ul PSD Giurgiu."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine