2019-10-18 02:40

DISCUȚIILE din Ședințele de Guvern, declarate SECRETE de stat

 |  22:19
DISCUȚIILE din Ședințele de Guvern, declarate SECRETE de stat

Discuţiile între miniştri, de la şedinţele de Guvern, sunt secret de stat şi sunt securizate doi ani prin Hotărâre de Guvern. E vorba de stenogramele şedinţelor de Guvern, indiferent de subiectul dezbătut, şi care sunt secretizate. Asta înseamnă că dacă un act normativ este modificat faţă de forma publicată pe site anterior şedinţei de Guvern, nu vom afla până la publicarea documentului în Monitorul Oficial.

„Informații clasificate – secret de stat”, așa sunt toate actele normative care trec prin ședința de Guvern. Acest lucru înseamnă că, după discursul premierului de dinaintea ficărei ședințe, când se închid ușile, toate acele chestiuni care se discută în timpul ședinței sau cum se modifică anumite acte normative sunt clasificate. Ele nu pot fi aflate decât după publicarea în Monitorul Oficial.

Edupedu.ro a aflat că Secretariatul General al Guvernului respectă două hotărâri, una care a fost dată în perioada mandatului lui Sorin Grindeanu și una în timp ce premier era Călin Popescu Tăriceanu. Aceste două hotărâri spun că toate informațiile sunt clasificate.

Acest lucru este important pentru a se respecta transparența decizională. Mai exact, ce modificări se fac pe anumite ordonanțe de urgență sau pe hotărâri de Guvern în cadrul ședințelor, asta deoarece pot fi făcute modificări și în timpul ședinței. Iar acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori.

Rămâne de văzut dacă această situație se va schimba în perioada următoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-06Parerea ta...

VIN OAMENI VERZI - ROSI .
06 Mai 2019

TARA DRACULUI . NIMENI NU RASPUNDE DE NIMIC . PROSTIMEA A VISAT LA DICTATURA PROLETARA
ROMANIA TREZESTE-TE
07 Mai 2019

ROMANIA ESTE STAT MAFIOT DIN PERIOADA TRIBALA................ GROPARII ROMANIEI SUNT; MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL, BANDITISMUL SI HOTIA.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Statutul elevului. Observații E vacanță pentru majoritatea elevilor. La mijlocul lunii, cu o săptămână înainte de vacanță, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică Statutul Elevului. Ce dezbatere e aia, în vacanță, când vremea te împinge spre mare, spre munte, spre distracție? Atenție, e vorba de un document care, dacă va fi adoptat, și va fi publicat în Monitorul Oficial, va avea caracter de lege în unitățile școlare și va trebui cunoscut (învățat!) și aplicat întocmai de elevi, părinți, cadre didactice. Adică, de mai toată România
28 Iun 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray