2020-08-08 04:29

Disidenţii din PDL: Boc nu îl susţine pe Predoiu, Macovei se luptă cu penalii din PNL

 |  21:01
Disidenţii din PDL: Boc nu îl susţine pe Predoiu, Macovei se luptă cu penalii din PNL

Deşi toţi liderii din PDL şi-au unit forţele pentru fuziunea cu PNL, Emil Boc şi Monica Macovei au dat semne că se opun proiectului cu liberalii. Astfel, fostul premier Emil Boc a spus că îl susţine pe Klaus Iohannis la prezidenţiale, ceea ce înseamnă că nu îl susţine pe candidatul PDL, Cătălin Predoiu, cel care i-a fost şi subordonat în toate Guvernele pe care le-a condus. Mai mult, acesta a spus că nu este de acord cu fuziunea prin absorbţie, spunând că este oportună una prin comasare. O altă lovitură vine de la Monica Macovei, care a ridicat problema susţinerii penalilor de către PNL, motivând că senatorii liberali au votat împotriva arestării senatorului PSD Marius Isăila.

Fost preşedinte al PDL Emil Boc dă semne de înmpotrivire în PDL, chiar dacă acum este doar simplu membru de partid. Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi o variantă mai bună pentru Preşedinţie decât Crin Antonescu, Emil Boc a răspuns că Iohannis porneşte cu un start bun, „cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut”, scrie Mediafax.

Sprijin total pentru Iohannis

„Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale şi spun cu o şansă mare de a câştiga alegerile dacă îşi urmează parcursul de până acum”, a spus Boc. El s-a declarat bucuros de faptul că un primar ar putea fi candidat la Preşedinţie, pentru că primar general a fost şi actualul preşedinte, Traian Băsescu. Întrebat, în continuare, dacă se va implica în campania electorală pentru Klaus Iohannis în cazul în care va fi solicitat, Boc a răspuns: „Categoric da”. „Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Iohannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică”, a subliniat Boc. În replică, Predoiu a replicat că dacă Emil Boc ar fi fost prezidenţiabil PDL, el l-ar fi susţinut pentru candidatură.

Comasare, nu absorbţie

Totodată, Emil Boc consideră că o fuziune prin absorbţie între PDL şi PNL nu ar fi cea mai bună soluţie, fiind de preferat fuziunea prin comasare, care ar da posibilitatea şi altor formaţiuni să adere la crearea unui mare partid de dreapta. „Preferabilă ar fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, dar conducerea centrală e cea care decide, e treaba lor.O fuziune prin absorbţie nu este cea mai bună soluţie, dar este decizia celor care îşi asumă o asemenea răspundere, pentru că vor fi sensibilităţi afectate, cel puţin în PDL, dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, pe care nu o recomand, adică o fuziune prin absorbţie în PNL. Aceasta ar închide opţiunea altor formaţiuni de dreapta de a putea să coaguleze într-un mare partid de dreapta”, a spus Boc.

Frăţia împotriva justiţiei funcţionează

În plus, Boc nu este singur. Monica Macovei a mai ridicat o problemă care poate împiedica fuziunea cu PNL: scutul pe care liberalii îl ridică împotriva justiţiei pentru a proteja parlamentarii care au cereri de arestare preventivă. Aceasta a dat exemplul votului din plenul Senatului, în cazul senatorului Marius Isăilă, unde, potrivit unui simplu calcul, şi senatorii PNL au votat împotriva arestării lui Isăilă.

„Un simplu calcul matematic demonstrează că au fost cel puțin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenți la vot, care au votat împotriva ridicării imunității parlamentare a senatorului PSD Isăilă. În spatele votului secret, frăția PSD-PNL împotriva justiției funcționează încă. Votul din Senat în cazul Isăilă este un motiv de îngrijorare în privința seriozității și onestității angajamentelor publice recente ale PNL că își va corecta comportamentul față de justiție. „O declarație pe care nu am cuvinte să spun cât de mult o apreciez. Dacă alianța PNL-PDL pleacă la drum păstrându-i în căruță pe pușcăriabili și pe frații lor, care-i diferența față de PSD?”, a scris Monica Macovei pe blogul său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-04Parerea ta...

RECOMAND,
04 Iun 2014

piticaniei odioase de Boc, sa-l pupe pe dinti pe Johannis, sau sa-i pupe zvastica, ca-i natzist! Chiar daca este primar, asa cum este si micul odios...dupa (alegeri), o sa-l puna Johannis, sa-i linga cravasa si varful cizmei, daca nu saluta corespunzator!
BOCULE, CIOCU' MIC !
04 Iun 2014

S-o lasam deoparte pe Muma Padurii Macovei...este un zero care vorbeste doar cand e " gustata "...probabil ca si de data aceasta se afla in situatia aceea...Emil Boc, ori imbatraneste urat, ori vorbeste gura fara el ! Ar fi trebuit sa taca si sa ia cuvantul atunci cand va incepe campania electorala in mod oficial...probabil ca pana atunci isi va schimba optiunea, el care este membru MP, ar trebui sa fie mai rezervat...ce zici dom primar, faci ciocu' mic ?
MISTO, POZA!
05 Iun 2014

Macoveanca, zici ca-i in PANA DE IDEI, scarpinandu-si scafarlia, parca 'deranajta' de chiriasi! Priveste intrebator (dar, dezaprobator) la piticania de Boc, care ar vrea sa suiere CEVA printre dinti, rezultand doar un tza-tza-it, innabusit! Daca ar mai fi LA PUTERE (nu, in opozitie), ar mai pune biciul pe noi (mai abitir), punandu-si la inaintare muma care l-a facut, zbarlindu-se si babaciunea la noi, cum ca 'romanii, nu vor sa munceasca', dar fie-su - da!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz