2020-08-09 12:06

DNA: Premierul este inculpat. Președintele Iohannis cere în continuare demisia șefului Guvernului

 |  21:01
DNA: Premierul este inculpat. Președintele Iohannis cere în continuare demisia șefului Guvernului

Pe lângă aspectul politic al demisiei lui Ponta de la șefia PSD, luni a avut loc un fapt important în ceea ce privește soarta actualului șef al Guvernului: DNA a schimbat încadrarea sa juridică și l-a inculpat în Dosarul Turceni-Rovinari în care este acuzat alături de Dan Șova. În plus, s-a hotărât punerea sub sechestru a unei părți de avere şi de aceea s-a dispus identificarea bunurilor aflate în proprietatea premierului.

Victor Ponta s-a prezentat pentru prima dată la DNA după ce s-a întors din Turcia. A stat doar 30 de minute și la plecare a spus că nu a dat declarații legate de dosar deoarece procurorii au decis efectuarea unei expertize financiar-contabile. În august, când aceasta va fi gata, va reveni pentru a da declarații la DNA. Procurorii anticorupție au anunțat că premierul a invocat dreptul la tăcere și a refuzat să dea o declarație de această dată. Ponta nu a fost pus sub control judiciar și nici nu a fost extinsă urmărirea penală pentru alte fapte decât cele care i-au fost aduse la cunoștință pe 5 iunie, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Președintelui Klaus Iohannis, aflat la Madrid, i-a fost cerută părerea despre faptul că Ponta a fost inculpat și despre cum vor colabora în continuare. „Punctul meu de vedere este foarte bine cunoscut încă din 5 iunie (când DNA a anunțat acuzarea premierului)”, a răspuns președintele. Cu alte cuvinte îi cere în continuare șefului Guvernului să demisioneze și își menține „acea evaluare” din urmă cu o lună. „Vom colabora instituţional, ca să nu las asta în suspans”, a ținut să precizeze Iohannis.

Și copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a comentat anunțul DNA de schimbare a încadrării juridice a lui Victor Ponta. În opinia acesteia, decizia procurorilor de punere sub inculpare a premierului în Dosarul Turceni-Rovinari în care este urmărit penal alături de Șova nu este ceva neașteptat.

„Ceea ce i se întâmplă lui Victor Ponta este exact parcursul la care ne aşteptam cu toţii atunci când a fost pus sub urmărire penală. Vuiesc atât presa internă, cât şi cea internaţională, PSD dă în clocot, opinia publică este contrariată. Nimeni nu înţelege de ce premierul merge înainte pe un drum închis”, a scris Gorghiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Copreședintele PNL consideră că nu situația premierului ar trebui să fie în centrul dezbaterilor publice, ci situaţia în care se află sistemul de educaţie, „promovabilitatea la Bacalaureat, absorbţia fondurilor europene, starea deplorabilă a administraţiei publice sau regândirea salarizării”.

„Nu-mi face deloc plăcere să văd un om politic făcând drumuri la DNA, cu atât mai puţin un premier încă în funcţie - chiar dacă acest premier nu înţelege că politica nu exclude fair-play-ul”, a adăugat Alina Gorghiu. Ea a precizat că, deşi Victor Ponta este „specialist” în campanii de denigrare, politica înseamnă adversari şi opinii contrare, nu duşmani şi campanii de denigrare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-13Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
13 Iul 2015

DIALOG LA DNA>>>>>>INCULPAT CE AI FACUT CU SPAGILE DE LA TURCENI,GAZMUNAI,LUKOIL,LOTERIE ETCETERA>>>RASPUNS-MIAU MIAU MIAU>>>>>>>INCULPAT CE INSEAMNA ASTA>>>>RASPUNS DREPTUL DE A FACE PE MOTANUL INCALTZAT....CU CARJE
MIAU ,MIAU
23 Iul 2015

Daca ai si tu o parere exprim - o mai pe intelesul tuturor nu doar pe surse
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz