2020-07-09 05:39

Doar 9 din cei 32 de europarlamentari români au CV-ul publicat pe site-ul Parlamentului European

 |  12:25
Doar 9 din cei 32 de europarlamentari români au CV-ul publicat pe site-ul Parlamentului European

După alegerile din 26 mai 2019, România este reprezentată în Parlamentul European de 32 de europarlamentari, din totalul de 751, din care 24 sunt la primul mandat.

Practic, reprezentanții noștri la Bruxelles sunt o oglindă a politicii de la București, existând eurodeputati care în trecut au ocupat funcții de top în România. Este vorba de un fost șef de stat - Traian Băsescu, doi foști premieri - Dacian Cioloș și Mihai Tudose, doi foști primari de municipii - Gheorghe Falcă și Mircea Hava, un fost președinte de consiliu județean - Dragoș Benea, doi foști comisari europeni - Corina Crețu și Dacian Cioloș, dar și o mulțime de foști miniștri - Dan Nica, Vasile Blaga, Maria Grapini, Rovana Plumb, Iuliu Winkler, Dragoș Pâslaru, Cristian Ghinea, Dan Motreanu și Dragoș Tudorache. Sunt și doi lideri de partid la Bruxelles - Eugen Tomac și Dacian Cioloș.

Însă, surprinzător, din cei 32 de europarlamentari români, doar 9 și-au postat CV-ul pe site-ul Parlamentului European - Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Cristian Ghinea, Maria Grapini, Marian Jean Marinescu, Dan Nica, Ramona Strugaru, Lorand Vincze și Iuliu Winkler. Ceilalți 23 de europarlamentari români, printre care Traian Băsescu, Dacian Cioloș, Mihai Tudose, Corina Crețu, Rareș Bogdan sau Carmen Avram, nu au postat CV-urile pe site-ul forului european. De ce oare? 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

GHEORGHE CRIșAN
15 Feb 2020

Ne mirăm că-n PE nu sunt publicate toate biografiile deputaților români. Dar ce să zicem de situația de la noi din țară unde pe saitul Ministerului Transporturilor de ani de zile nu s-a publicat nici o biografie (cu excepție celei a ministrului, eventual), la fel la Ministerul Tineretului și Sportului, iar la celelalte, acuma la trei luni de la instalarea noilor șefi, lipsesc foarte multe. Singurele instituții care și-au publicat foarte prompt CV-urile șefilor, adică imediat după numire sunt prefecturile unde ministrul VELA a dat milităria jos din pod și am dat ordine în acest sens Felicitări.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz