2019-11-21 08:29

Doi foști premieri PSD desființează Bugetul pe 2019. PONTA: „Este un FAKE, nu este realist!”; TUDOSE: „Este un BUGET de consum, fără nimic sustenabil!”

 |  16:18
 Doi foști premieri PSD desființează Bugetul pe 2019. PONTA: „Este un FAKE, nu este realist!”; TUDOSE: „Este un BUGET de consum, fără nimic sustenabil!”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că bugetul de stat pe 2019 este un "fake", nu este unul realist şi serios, iar modul în care se încearcă trecerea sa prin Parlament demonstrează că nu se doreşte "o dezbatere şi o analiză reală".

„Aşa cum a fost prezentat acest buget, zilele trecute, este un fake, nu e un buget realist, serios, iar modul în care se încearcă trecerea sa prin Parlament, în 24 de ore să depunem amendamente, e foarte clar că în Parlament nu se va dori şi nu vom fi lăsaţi să facem o dezbatere şi o analiză reală. Primul apel este (...) către Guvern, de a lua proiectul înapoi şi de a încerca să-l îmbunătăţească pe ici - pe colo, prin părţile esenţiale, în aşa fel încât să fie un buget cât de cât realist. Altfel, rectificările care urmează - nu se poate face rectificare până în luna iulie - vor fi practic bugete total diferite decât ce se adoptă cu forţa şi cu heirup-ul în zilele următoare", a precizat Ponta, duminică, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres. În opinia sa, proiecţia de 5,5% creştere economică, pe care s-a construit bugetul este una "umflată". În context, fostul premier Mihai Tudose a spus că nu se poate amenda în niciun fel acest buget, pentru că este numai unul „de consum, fără să pună bazele unei dezvoltări sustenabile cu absolut nimic".

„Avem certitudinea că 10% sunt cheltuieli cu personalul statului dintr-un PIB umflat. Ele, pe PIB real, vor fi mult mai mari. Asta înseamnă şi o cheltuială inutilă şi o birocratizare excesivă, în condiţiile în care noi am promis în campanie electorală că facem o reformă a statului. S-a făcut reforma acum, în sensul descentralizării unor cheltuieli, adică s-au alocat pe autorităţile locale cheltuieli de 10 lei cu finanţare de 5 lei. Clamează actualul Guvern că a mărit bugetele locale, dar la fiecare leu cu care s-a mărit bugetul suplimentar au venit doi lei cheltuială suplimentară. Există o listă întreagă cu scrisori către Moş Crăciun, sunt false, pentru că bugetul va intra în vigoare în martie, dacă nu reuşim ca toate forţele politice responsabile să împiedice acest buget şi acest Guvern să continue. În fapt, este numai un buget de consum, fără să pună bazele unei dezvoltări sustenabile cu absolut nimic. Ce să amendăm? Trebuie dat jos Guvernul sau să facă un buget realist", a declarat Tudose. În opinia sa, nu este posibil ca 30% din veniturile bugetare să vină din ceea ce colectează ANAF. „Nu se poate aşa ceva. Reglajul va fi din tăierea cheltuielilor, nerespectarea angajamentelor externe, nerespectarea programelor de investiţii, falsificarea cifrelor în continuare probabil. Nu poţi să te împrumuţi la nesfârşit. Dacă lucrurile continuă, tot săpăm o groapă mare ca să astupăm una mai mică, vom obţine o groapă imensă în care vom găsi pe marginea ei România, stând să cadă în ea", a subliniat fostul premier. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-10Parerea ta...

ANONIM
10 Feb 2019

Cum sunteti amândoi fake....asa este si bugetul....PUIE MONTA SI ALUPIGUS
CORECT.....
10 Feb 2019

......spus de cei doi bolsevici fugari din mafia psd. Acest pseudo-buget este creatia puscariasilor draknea, vâlcovsi a penalilor mascariceanu , badalau, chitoiu plus discotecarul mitomansi betiv orlando. Mafia psd se imprumuta lunar pentru pensiile bouvotantilor pentru a creea impresia ca are bani. Chiar seful DIICOT numit politic de mafie a recunoscut ca banii sunt insuficienti. Minciuna mafiei psd se va adeveri iar.
ANONIM
10 Feb 2019

Fake este mintea voastra de drogati nazi care contestati si faptul ca sunteti psihopati cand este vizibil din avion ...iar mafie este ceea ce face johanus care o linge pe Merkal si tradeaza Romania
BUGET FALS
10 Feb 2019

Gruparea infractionala care a intocmit pseudo-bugetul va trebui anchetata pentru inalta tradare de catre organele abilitate ale statului. Puscariasii draknea si valcov chemati in instanta. Ei sunt HOTI SI REPREZINTA INTERESELE KREMLINULUJ.
MAFIA UCIDE
11 Feb 2019

Mafia a introdus in bugetul facut de puscariasii draknea si valcov elemente de neconstitutionalitate pentru al forta pe dl. presedinte sa-l respinga. In acest mod MAFIA PSD isi va mai prelungi agonia lipsei de bani , sise va imprumuta la dobânzi mari pe termen lung , pe spinarea generatiilor viitoare. Mafia psd a distrus tot si a gonit in doi ani peste 200000 de tineri din tara.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray