2019-12-15 17:53

Dosarul REVOLUŢIEI: AVOCATUL lui ION ILIESCU a dat EXPLICAŢII! Urmărirea penală, extinsă şi pentru intervalul 22 – 27 decembrie 1989

 |  11:33
Dosarul REVOLUŢIEI: AVOCATUL lui ION ILIESCU a dat EXPLICAŢII! Urmărirea penală, extinsă şi pentru intervalul 22 – 27 decembrie 1989

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a declarat marţi la Parchetul General că fostul preşedinte al României se consideră nevinovat în dosarul în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii in legătură cu evenimentele din decembrie 1989 şi că acesta a fost de bună credinţă.

Parchetul ICCJ a anunţat, printr-un comunicat că urmărirea penală a fost extinsă pentru intervalul 22 – 27 decembrie 1989. Printre deciziile care i se impută se numără reactivarea general (r) Militaru Nicolae şi numirea acestuia în funcţia de ministru al apărării, schimbarea din funcţie a general lt. Stănculescu Victor Atanasie, eliberarea din funcţie a generalului Guşe Ştefan şi numirea sa pe una inferioară, constituirea Tribunalului Militar Excepţional ce i-a judecat pe soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu şi aducerea din rezervă, respectiv numirea în funcţii de comandă a mai multor generali.

Fostul preşedinte a plecat de la Parchet după mai puţin de o oră, scrie News.ro. 

Iliescu a ajuns la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la ora 9 :10 şi a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, iar procurorii au extins urmărirea penală pe numele fostului şef al statului în acest dosar.

În 13 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pentru infracţiuni contra umanităţii pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul "Revoluţiei".

Conform Parchetului, Ion Iliescu era membru şi preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (din 22 decembrie 1989), organism care de facto a exercitat puterea executivă şi legislativă centrală, comportându-se ca un Guvern până la apariţia Decretului-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989, când preşedintele consiliului a primit rolul unui şef de stat, iar atribuţiile legislative ale consiliului au fost separate de cele executive, ce necesită autorizare pentru intervalul 22-27 decembrie 1989.

Procurorii au decis, în 17 aprilie, extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiuni contra umanităţii în cazul fostului preşedinte Ion Iliescu, pentru care nu este necesară îndeplinirea unei condiţii prealabile de autorizare. Procurorii spun că Ion Iliescu a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist şi că, prin exercitarea autorităţii depline, ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a acţionat în acest sens.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, săptămâna trecută, solicitarea Asociaţiei 21 decembriede a dispune sechestrul pe averea lui Ion Iliescu şi pe cea a lui Petre Roman, în dosarul Revoluţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
22 Mai 2018

Copii comunistilor , omoara colegi parintilor . Am trait sa vedem si asta . Oare cind se termina procesul ? Cind moare Iliescu si complici ? Atunci cine mai plateste falsisi mincinosi revolutionari ? Cu acte false . Revolutionari de atunci , tin cu PSD si Iliescu , altfel pierd pensiile .
TRADATORI SUNTETI VOI NAZIST
23 Mai 2018

tute n mufa de analfabet Egreu sa scrii copiii ,colegiii ,complicii mai japita ce esti De ce n ai invatat CA SA IEI BACUL ,PUTOARE NESIMTITA??!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray