2019-10-17 13:28

DRAGNEA anunță pe Facebook că PRIMARII vor primi banii pe care i-au cerut: „De acum, ei vor avea pâinea şi cuţitul…”

 |  14:42
DRAGNEA anunță pe Facebook că PRIMARII vor primi banii pe care i-au cerut: „De acum, ei vor avea pâinea şi cuţitul…”

Comunităţile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României, circa 77 miliarde de lei, fiind aproape jumătate din valoarea bugetului de stat, a anunţat, miercuri, pe Facebook, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, exact în timp ce, la Guvern, avea loc o întâlnire în premierul Dăncilă și primarii de municipii nemulțumiți de alocările bugetare.

„’Win-win situation’ pentru autorităţile locale: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogaţi. Comunităţile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Aleşii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit şi vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA", a scris Dragnea, pe Facebook. El a susţinut că primăriile vor opri direct 60% din încasări, aşa cum au cerut. „Niciun judeţ nu va avea mai puţin de 400 lei/locuitor, faţă de doar 250 anterior, şi nicio primărie nu va avea mai puţin de 1.200 lei/locuitor, faţă de doar 750 lei înainte. Primăriile vor opri direct 60% din încasări, aşa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la judeţ, din care 20% se vor întoarce la aceleaşi primării pentru echilibrare. Şi bucureştenii vor avea mai mult decât înainte", a adăugat Dragnea. Liderul PSD a mai anunţat că „va avea loc o descentralizare a finanţelor, aleşii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte". „De acum, ei vor avea pâinea şi cuţitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili faţă de cetăţeni: mai multă chibzuinţă la cheltuielile curente şi mai mulţi bani pentru investiţiile aşteptate de comunitate", a subliniat preşedintele social-democraţilor. Miercuri, o delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România a ajuns la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă pe tema proiectului legii bugetului pe 2019. Din delegaţie fac parte preşedintele AMR, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

TEL-DRUM PORCAR FLAUSAT
30 Ian 2019

ce bani sa mai atingi tu momaie...te asteapta caderea in gaura neagra fara fund...veti disparea definitiv cat de curand
ANONIM
30 Ian 2019

DRAGNEA ESTE UN INFRACTOR NOTORIU ACOPERIT CU SORICI............
IPOCRIZIE DE MAFIOT
30 Ian 2019

De unde vor avea primarii bani mai multi decat din taxele si impozitele locale extrem de mari.Borfasul natiei romane , puscariasul draknea iar vomita minciuni . Numai in luna aceasta ( ian. ) guvernul analfabet s-a imprumutat pe piata bancara interna 4 miliarde RON. PENTRU PENSII SI SALARII SI ALTE 100 MILIOANE EURO PENTRU ASTUPAREA DEFICITULUI BUGETAR. ACEST IMPOSTOR MINTE CU NERUSINARE DEMNA DE MAFIA PSD.
@ ANONIN DE CALE FERATA
30 Ian 2019

Mai dute in ..da matii oadata pentru totdeauna cu trecerea TA pe lumea ailalta....CAUTA UN PSIHOLOG SA-TI FACA O INJECTIE ....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray