2019-10-23 03:05

Dragnea: Aproape toţi MINIŞTRII se opun DESCENTRALIZĂRII: Spun că este foarte bună, dar nu acum...

 |  14:18
Dragnea: Aproape toţi MINIŞTRII se opun DESCENTRALIZĂRII: Spun că este foarte bună, dar nu acum...

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ”aproape toţi” miniştrii se opun descentralizării, precizând că joi va avea o discuţie, alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu toţi membrii Executivului pentru că ”este un proces care trebuie să înceapă foarte repede”.

”Au fost mai multe intervenţii ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticenţă mare din partea membrilor Cabinetului în ceea ce priveşte descentralizarea, anume că toţi spun că este foarte bună, dar nu acum. Am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi după amiază să am şi eu o întâlnire, o să-l rog şi pe dl. Tăriceanu să vină cu domnii şi doamnele ministru, pentru a lămuri o dată pentru totdeauna atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare. Este o decizie politică asumată şi în programul de guvernare, asumată şi în coaliţie şi este un proces care trebuie să înceapă foarte repede”, a declarat Liviu Dragnea după şedinţa BPN al PSD.

Întrebat ce miniştri se opun descentralizării, liderul PSD a spus: ”aproape toţi”.

El a mai spus nu este nevoie de modificarea Constituţiei pentru descentralizare.

”Cei care se opun descentralizării - şi nu mă refer doar la miniştri, care unii au început să exprime aşa-zisele argumente din partea funcţionarului, mă refer la alte forţe care s-au opus mereu descentralizării - avem cadrul legal suficient. Dacă mai e cazul, mai adoptăm acte normative. Dar la ce avem acum, se poate realiza descentralizarea pe cadrul legislativ existent”, a mai spus Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-26Parerea ta...

ANONIM
26 Mar 2018

Descentralizarea este necesara in Romania. Cei care se opun sunt sobolanii din birourile ministeriale care vor dispare definitiv. Acesti sobolani traiesc pe spinarea banilor veniti din provincie la centru. Sa vedem cine mai face pomeni cu banii provincialilor , cine mai da biciclete gratuit si spectacole fara numar. Autonomia financiara dezvolta comunitatile, dispar CJ iar regiune se vor dezvolta pe bani proprii fara interventia centrala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray