2019-12-14 13:04

Dragnea aruncă VINA pe BNR: ”Mi-aș fi dorit să ne SPRIJINE”

 |  17:51
Dragnea aruncă VINA pe BNR: ”Mi-aș fi dorit să ne SPRIJINE”

Postarea de pe Facebook în care Liviu Dragnea se lăuda cu performanțele economice ale guvernării PSD, susținând că în privința PIB-ului și a veniturilor "sunt cele mai mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!", a adunat peste 4.200 de comentarii în mai puțin de 20 de ore, aproape toate fiind negative.

Liviu Dragnea a răspuns unui comentariu, printre puținele favorabile, susținând că "atât Produsul Intern Brut, cât și veniturile bugetare ar fi putut fi cu cel puțin 10% mai mari dacă toate instituțiile statului ar fi urmărit interesul României, și nu destabilizarea actualei coaliții". Într-un alt răspuns, liderul PSD critică din nou Banca centrală pentru devalorizarea leului în raport cu euro, spunând că și-ar fi dorit că Banca Națională să sprijine PSD "și să pună pe primul plan bunăstarea românilor".   "România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus față de anul 2016, reprezentând o creștere de 32%!!PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus față de 2016, adică o creștere de 25%!! Sunt cele mai mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!”, a scris Dragnea pe Facebook, duminică.   Într-un răspuns la un comentariu, printre puținele favorabile, liderul PSD susține că "atât Produsul Intern Brut, cât și veniturile bugetare ar fi putut fi cu cel puțin 10% mai mari dacă toate instituțiile statului ar fi urmărit interesul României, si nu destabilizarea actualei coaliții".   Dragnea îi răspunde și unei persoane care îl întreabă când se va reuși stoparea "exportului de tineri" din România. Liderul PSD spune că acest lucru se va întâmpla când va crește nivelul de trai și se laudă că până la sfârșitul anului 2020 acesta va ajunge la 68-70%: "În momentul în care nivelul de trăi va fi mai apropiat de media Uniunii Europene. În 2016 acesta a fost de 58% din media Uniunii Europene, iar noi am reușit să îl creștem la 63% în 2018. Ne propunem că până la sfârșitul anului 2020 acesta să ajungă până la 68-70%".   În dialogul cu puținii internauți care laudă prestația PSD și cărora le răspunde, Dragnea nu ratează ocazia de a ataca din nou Banca Națională.   "Toate măsurile bune sunt anulate de creșterea exagerată a cursului de schimb, a ROBOR-ului, etc. Cum e posibil că bulgarii să aibă din 2007 același curs de schimb, adică 1 EUR=2 Leva, iar la noi să fie hoția asta a băncilor? Știu, mulți or să spună că bulgării nu îl au pe Isărescu, ok, dar PSD ce măsuri economico-financiare ia să contracareze asta? De plânsete și vaiete m-am cam săturat...", scrie cineva. Răspunsul lui Dragnea: "Bulgarii au luat măsură să lege cursul leva de euro(adică să rămână fix) cu acordul Băncii Naționale, în timp ce BNR nu. Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR. O prima măsură referitoare la ROBOR a fost luată prin ordonanța 114, iar în ceea ce privește cursul, acesta va reveni în parametrii normali. Sigur că mi-aș fi dorit că și Banca Națională să ne sprijine și să pună pe primul plan bunăstarea românilor".

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

ANONIM
28 Ian 2019

HAI SICTIR , INTRA PE UNDE AI IESIT , TERENTE
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Ian 2019

ELVETIA SPALA LA BANI PENTRU Ei CA MASINA WHIRLPOOL..in special BANCILE UBS si RoTSCHiLD
MEY CUCUVEA!
28 Ian 2019

Atunci înseamnă că numai e nicio speranță! Suntem morți și îngropați!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Ian 2019

astia cu prima ocazie ne otravesc pe toti cu cine stie ce virus sau alta magarie-diversiune.....daca nu pricepeti nici in ultimul ceas va meritati soarta sa muriti ca sobolanii otraviti de porcii astia tradatori sau impuscati ca in decembrie 1989
ANONIM
28 Ian 2019

UNDE ERAI LA REVOLUTIE BANDITULE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray