2019-10-15 17:35

DRAGNEA, către ambasadele străine: „Nu subjugăm justiția, vrem judecători independenți!”

 |  00:12
 DRAGNEA, către ambasadele străine: „Nu subjugăm justiția, vrem judecători independenți!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că la ambasadele străine de la București se transmite în ultimele zile mesajul că PSD va subjuga justiția, el adăugând că nu poate fi vorba de subjugarea justiției într-un stat democratic, iar ceea ce a susținut este că judecătorii trebuie să fie cu adevărat independenți și protejați.

El a fost solicitat să comenteze, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV informațiile potrivit cărora noua guvernare urmărește să fie diminuate din puterile DNA și că va fi împiedicată lupta împotriva corupției.

„Se trimit la ambasade - oficial, neoficial, formal, informal - acest tip de informații, aceste două informații, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist (...) și că PSD va subjuga justiția. Nu există așa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiția? A, ce am spus și voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii (...) să fie independenți și protejați”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, judecătorii trebuie să judece după propria conștiință și după legi.

„Pe asta se bazează statul de drept, pe judecători bine plătiți, care să aibă la dispoziție infrastructura judecătorească a instanțelor foarte bine realizată, să nu aibă o încărcătură de dosare mare și să se simtă într-adevăr independenți, să judece după propria lor conștiință și după cadrul legal. În schimb, să nu ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă în ultimele zile. Eu sper să nu mai apară alte lucruri și sper ca ceea ce se vede în ultimele zile să nu fie adevărat. Să nu uităm niciodată că drepturile și libertățile fundamentale ale omului să fie respectate”, a mai spus președintele PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05



Parerea ta...

ADRIAN
05 Ian 2017

Aiurea. Asta ne crede prosti pe toti. O sa incalecati pe coana justitie foarte curand. V-a speriat coana ca face putina dreptate si ati intrat in vrie. Dar fii linistit Liviule tot la puscarie ajungi. Si o ajunga si Calin inima Zburdalnica.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray