2020-07-09 05:40

Dragnea: Dăncilă îi va cere ministrului de Externe să înceapă demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului George Maior

 |  09:50
Dragnea: Dăncilă îi va cere ministrului de Externe să înceapă demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului George Maior

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă seara, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să îi ceară ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, să înceapă demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului României în SUA, George Maior.

"Îmi aduc aminte de încă o solicitare transmisă doamnei premier (în şedinţa CEx al PSD - n.r.), ca Teodor Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţara a lui George Maior. Ştiţi procedura: ministru de Externe- premier-preşedinte (...) Asta i s-a cerut premierului. Dacă domnul ministru Meleşcanu va considera că nu e oportun (rechemarea ambasadorului maior -n.r.), o să discutăm în coaliţie", a declarat Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că, din punctul său de vedere, George Maior ar trebui rechemat pentru că are multe explicaţii de dat în legătură cu protocoalele SRI.

"Eu cred că ar trebui rechemat pentru că are multe explicaţii de dat în legătură cu protocoale şi cu acuzaţiile care au tot ieşit la iveală împotriva dumnealui. Iar în ceea ce priveşte poziţiile pe care le-a avut public în Statele Unite, eu cred că depăşesc atribuţiile unui ambasador. Ambasadorul, totuşi, teoretic, nu e nici politic şi nu reprezintă decât interesele statului român, nu ale unui om sau ale unui sistem", a spus Dragnea.

Întrebat dacă în această decizie a contat reacţia ambasadorului privind scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani unor oficiali români, liderul PSD a răspuns: "Eu am văzut în ziare că l-am plătit eu pe Giuliani (...) Eu nu vreau să mă pun nici în locul ministrului de Externe, nici în locul prim-ministrului şi să spun eu acum care sunt argumentele sau ce trebuia să facă ambasadorul George Maior".

Ambasadorul României la Washington, George Maior, fost director al SRI, a afirmat, luni, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni că poziţia exprimată de ambasadorul României la Washington, George Maior nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al României ar trebui să fie preocupat "să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat". În acest context, Ministerul preciza că îl va chema pentru explicaţii pe George Maior.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-02Parerea ta...

CAMELEON
02 Sep 2018

PARCA NAASUL LUI PONTA ? JAVRA SECURISTA . A DUS TOATE SECRETELE DIN TARA . DACA AU VALOARE LICURICI NU IL SCHIMBA
FREACA MENTA
02 Sep 2018

Il tremete ambasador la Rosiori de Vedere Olteni . Se intilneste cu Hotul de Videanu . Eventual si Molia Comunista de Melescanu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz