2019-10-17 13:23

Dragnea, despre avertismentul Comisiei Europene: Vom prezenta zilele următoare o MINCIUNĂ transmisă oficial de aici

 |  11:39
Dragnea, despre avertismentul Comisiei Europene: Vom prezenta zilele următoare o MINCIUNĂ transmisă oficial de aici

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în perioada următoare va fi făcută publică o "informaţie mincinoasă" care a fost transmisă oficial din România Comisiei Europene. El a susţinut că este nevoie de o informare corectă şi că relaţia România-Comisia Europeană trebuie să se bazeze pe adevăr.

"Noi vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici. Pentru noi şi pentru comisie este important să fie o relaţie bazată pe adevăr şi pe informare corectă", a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, citat de News.ro.

Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile recente din România şi subliniază că CE avertizează din nou cu privire la pericolul regresării şi va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată în declaraţie.

Juncker şi Timmermans amintesc că o condiţie esenţială pentru a putea renunţa treptat la mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) este ca progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile.

În aceeaşi zi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au semnat o scrisoare adresată preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, în care explică faptul că dezbaterea legilor justiţiei s-a făcut transparent, cu implicarea tuturor participanţilor la actul de justiţie. Cei doi îşi exprimă ”îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor” şi afirmă că reacţia Comisiei Europene este ”surprinzătoare”. În plus, Tăriceanu şi Dragnea susţin că oficialii europeni au avut o reacţie ”diametral opusă” când Guvernul Cioloş a făcut modificări la legile jusţitiei, ceea ce ”nu poate fi pus decât pe seama modului în care a fost informată Comisia de către diverse surse din mediul românesc”.

Comisia Europeană a precizat, joi, că a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţa discuţiilor privind modificarea Legilor Justiţiei şi că este foarte biune informată despre acest proces, despre mizele care sunt în joc şi despre potenţiale riscuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-05Parerea ta...

ALO REPETENTUL NATIUNII
26 Ian 2018

„Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România li evoluția discuțiilor asupra acestor legi în decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informați desore acest proces, despre mizele care sunt în joc și despre potențiale riscuri. Suntem în contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar și societatea civilă din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”. DU-TE LA MAZARE SAU LA BICA ORI IN BRAZILIA NU MAI STA IN RO CA UN STRIGOI SA BATJOCORESTI VIITORUL NEAMULUI ROMANESC. ORICUM TU NEMERNICULE NU O SA MAI AI LINISTE PANA LA SF VIIETII TALE.
BOLSEVICII
26 Ian 2018

Acest impostor a facut ca Romania sa nu fie prezenta la Davos si sa fie izolata ca stat in plan economic si politic. Acest mizerabil nu ar fi existat daca analfabetii si gunoaiele natiei romane nu ar fi complici cu el prin votul pe care i l-au incredintat. ''CINE ALEGE CORUPTI NU ESTE O VICTIMA, CI ESTE COMPLICE'' scria in 1879 MIHAI EMINESCU in ziarul TIMPUL. TOTI CARE AU VOTAT MAFIA CONDUSA DE ACEST GUNOI SUNT COMPLICI LA DEGRADAREA ROMANIEI IN PLAN INTERN SI EXTERN.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray