2019-10-20 16:56

Dragnea, despre o posibilă suspendare a lui Iohannis: Nu este niciun demers, nu este absolut niciun demers

 |  15:44
Dragnea, despre o posibilă suspendare a lui Iohannis: Nu este niciun demers, nu este absolut niciun demers

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că partidul pe care-l conduce nu va iniţia niciun demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, însă referitor la amânarea decisă de acesta cu privire la revocarea a doi miniştri, social-democraţii îi dau termen până săptămâna viitoare, înainte să sesizeze CCR.

Întrebat de jurnalişti dacă social-democraţii plănuiesc suspendarea lui Iohannis, Liviu Dragnea a declarat: ”Nu este niciun demers, nu este absolut niciun demers. Dacă vreţi, suspendaţi-l dumneavoastră, PSD nu va iniţia acest demers”.

Reporterul a vrut să afle argumentele care ar sta la baza unei suspendări, dar Dragnea a insistat că ”nu iniţiază PSD niciun demers de suspendare”.

Referitor la sesizarea Curtii Constituţionale în cazul preşedintelui Iohannis, care a amânat revocarea a doi miniştri, Dragnea a spus că îi dă un termen preşedintelui până săptămâna viitoare.

”În mod normal, preşedintele României trebuia să procedeze imediat, respectând principiul loialităţii instituţionale, care este un principiu constituţional, să procedeze la revocarea celor doi miniştri şi la numirea celor propuşi. Într-un mod nejustificat, a amânat decizia până după 1 decembrie. Luni o să avem o discuţie în partid, şi cred că e firesc şi în Coaliţie, iar cel mai târziu marţi, dacă nu se întâmplă nimic, trebuie să utilizăm acea cale (sesizarea CCR – n.r.), pentru că nu putem să stăm la a nu ştiu câta încălcare de constituţie de către preşedintele Iohannis şi să nu punem în practică o remaniere pe care premierul a decis-o”, a spus Dragnea.

Anterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va redacta în perioada următoare un proiect pentru o posibilă sesizare a Curţii Constituţionale despre posibilitatea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României, rezultat din refuzul şegului statului de a revoca doi dintre miniştrii propuşi pentru remaniere şi de numirea altora noi. Toader a afirmat că lunea viitoare va prezenta proiectul, iar ”cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray