2020-07-07 16:06

Dragnea, despre sentinţa în dosarul său: Eu nu mai am de mult emoţii

 |  13:33
Dragnea, despre sentinţa în dosarul său: Eu nu mai am de mult emoţii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu are emoţii legate de pronunţarea sentinţei în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în primul rând pentru că este "complet nevinovat". "Ce am observat eu - că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice", afirmă el.

Dragnea a fost întrebat, marţi, la Adevărul Live, dacă are emoţii pentru pronunţarea sentinţei în dosarul privind Protecţia Copilului Teleorman şi dacă se aşteaptă să se dea pronunţarea la o zi după alegeri.

"Eu nu mai am de mult emoţii şi în primul rând n-am emoţii pentru că sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa om vedea. Sigur că nu poate nimeni să oprească speculaţiile cu aceste coincidenţe... în aceeaşi zi CCR trebuia să judece o speţă constituţională, destul de clară din punctul meu de vedere, şi nu numai, şi ICCJ la fel. Să vedem pe 27 mai", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă nu face o legătură între alegeri şi sentinţa respectivă, el a spus: "Nu mai e cazul să o fac eu pentru că s-a tot făcut ieri şi o să se facă în zilele următoare. Am văzut pe multe site-uri şi mulţi cunoscători, între ghilimele, sau posesori de informaţii care legau sentinţa de rezultatul votului... Ce am observat eu - că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice".

Dragnea a mai spus, răspunzând unei întrebări, că este bucuros că la ICCJ nu au mers toţi cei care voiau să îl susţină.

"Eu în primul rând sunt bucuros că nu au venit toţi cei care vroiau să vină să mă susţină. Era vorba de 10-15.000 de oameni care vroiau să vină acolo şi am făcut... am aflat şi am făcut tot ce a fost posibil să-i rog pe liderii din zonele respective să-i oprească pe oameni să vină pentru că nu vroiam să blocăm zona aia şi nu vroiam să apară incidente. Ceilalţi sunt aceiaşi pe care îi vedem şi la mitinguri, aceiaşi care au făcut mereu presiune şi care sunt preluaţi de anumite site-uri pentru că ceea ce s-a întâmplat, nu numai în cazul meu, şi în alte cazuri, este o presiune fără perdea şi ameninţări la adresa judecătorilor. Atât la adresa judecătorilor de la Curtea Constituţională, cât şi la adresa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce mi se pare profund nelegal şi acţiuni care au rolul de a influenţa justiţia. Dar, dând la o parte cazul acesta punctual, noi constatăm un nivel de radicalizare şi de divizare a societăţii destul de pronunţat, din păcate. Şi, dacă ar fi să discutăm despre cauze, tot timpul, în orice societate oamenii preiau violenţa limbajului de la vârful politicii", a afirmat Dragnea.

ICCJ amână pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în servicium fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare. DNA a cerut, însă o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.

Instanţa va pronunţa decizia a doua zi după alegerile europarlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-21Parerea ta...

LA PUSCARIE
21 Mai 2019

Ai furat hrana copiilor orfani , sa te duci dracu la puscarie NENOROCITULE. Ai distrus justitia, sanatatea, educatia, economia SA MORI IN CHINURI NAPÂRCA BOLSEVICA. PRAF SI PULBERE PESTE TINE DISTRUGATORULE . HUUUU....!!! GUNOI BOLSEVIC.
ANONIM
21 Mai 2019

MAZARE TE VAJUTA SA AJUNGI CAT DE CURAND IMBRACAT IN DUNGI......
NAPARCA NAZI!
21 Mai 2019

A distrus economia !!???!!Da cum era pe timpul vostru si acum a distrus o Ai uitat cand prin 2010 strangeai gunoaie si le duceai la DAC ca sa primesti 20 de lei pentru paine?Ai uitat cand chiorul vostru ti a taiat salariulsi in loc de 800 de lei primeai 500 lunarCum era pe timpul guvernului zero ?Ai uitat cand vecina ta a fost inchisa pentru o paine si un salam furate pentru fetita ei ,si a primit 3 ani de puscarie iar Cocos pentru 60 de milioane a primit 2 ani?Ai uitat ca Dinu Pescariu nici nu a fost inchis pentru furtul de miliarde ,iar Livia Stanciu si a condamnat vecina deoarece isi cerea datoria ?Aceasta era justitie ,aceasta era economie SIKTIR NAPARKA NAZI!
DANI LETZ
21 Mai 2019

Eu lucrez in justitie si imi placea cum era pe atunci Salariul meu nu a scazut ba dincontra iar eu nu strangeam reciclabile Atunci pe vremea aceea daca eu aveam raca pe masina ta bengoasa iti faceam dosar penal si te inchideam fara probe neavand nici o problema ,nicio remuscare Atunci noi faceam dosare la indicatia domnului Basescu tuturor celor care erau incomozi ,dosare false si primeam posturi grase Dealtfel aceste lucruri au trecut in administrarea domnului Iohannis care si el isi facea loc spre glorie tot cu dosare fake asupra inamicilor
ANONIM
22 Mai 2019

GASCA MAFIOTA ARE UN COMANDAMENT SPECIAL PENTRU ARANJAREA LEGILE SI PROIECTELOR DE FURTURI ORGANIZATE PROIECTE SS A LUI GHEOBS . ALO SECURITATEA TARI DORMITI SAU SINTETI COMPLICE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz