2019-10-16 02:52

Dragnea, EPURARE de AMPLOARE în Guvern și administrația centrală. Cine sunt cei VIZAȚI

 |  15:02
Dragnea, EPURARE de AMPLOARE în Guvern și administrația centrală. Cine sunt cei VIZAȚI

Liderii PSD au anuntat ca au nevoie de cinci zile pentru a stabili lista cu miniștrii Cabinetului Dăncilă.

Potrivit stiripesurse.ro, se anunță multe modificări față de Guvernul Tudose, ceea ce deschide competiția pentru stabilirea înlocuitorilor. Primii vizați sunt miniștrii care „au mințit”, după cum însuși Dragnea declara în conferința de presă de luni, fără să dea nume. Potrivit surselor din partid, toți apropiații lui Tudose vor fi înlăturați din Guvern.

Schimbările nu se vor limita însă la miniștri. Potrivit surselor din partid, o amplă acțiune de „epurare” va avea loc și în eșaloanele 2, 3 și chiar mai jos. Vor fi schimbați secretarii de stat aduși de miniștrii care vor pleca, subsecretarii de stat și mai departe, până la membri ai consiliilor de administrație. Cu funcții în eșaloanele inferioare ar putea fi răsplătiți și oameni din UDMR.

În privința miniștrilor, se iau în calcul mai multe schimbări: Ecaterina Andronescu la Educație, în locul lui Liviu Pop, Rodica Nassar la Sănătate, în locul lui Florian Bodog, posibil Eugen Teodorovici la Finanțe, în locul lui Ionuț Mișa. Lista miniștrilor care vor pleca, din motive politice, fără să fie cunoscuți încă înlocuitorii, este completată de Marcel Ciolacu (vicepremier), Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism), Gabriel Petrea (Dialog Social), Lucian Romașcanu (Cultură), Marius Nica (Fonduri Europene). Alte schimbări posibile sunt la Cercetare și la Economie, Tineret și Sport.

Lista miniștrilor care vor rămâne sigur pe poziții conține și ea nume importante: Petre Daea (Agricultură), Lia Olguța Vasilescu (Muncă), Paul Stănescu (Dezvoltare), Mihai Fifor (Apărare), Carmen Dan (Interne), Victor Negrescu (Afaceri Europene) și Ilan Laufer (Mediul de Afaceri).

Miniștrii ALDE își vor păstra portofoliile, inclusiv Grațiela Gabrilescu (Mediu), în ciuda unui conflict recent cu Tăriceanu. Astfel, Teodor Meleșcanu (Externe), Toma Petcu (Energie) și Viorel Ilie (Relația cu Parlamentul) se vor regăsi și în Cabinetul Dăncilă. ALDE a insistat pentru menținerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, deși acesta este neafiliat politic și ocupă un loc al PSD în Guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-18Parerea ta...

MILITARU
18 Ian 2018

HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.
SOCRATE
18 Ian 2018

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA, HAIDUCIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) , progresisti din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata pe baza de VOLUNTARIAT) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau “in interes personal ori de grup” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei in RO .
PSD
18 Ian 2018

Pai misa si petcu trebuie sa dispara .
UN CETATEAN
18 Ian 2018

DRAGNEA ESTI CA CEAUSESCU ACUMA. VREI PUTEREA SI NUMAI PUTEREA ...SI EL A CREZUT CA E DUMNEZEU...SI CUM A SFARSIT .....INCEARCA SA TRECI PE LOCUL DOI ...ALTFEL NU TE VAD BINE .....NU AM NIMIC CU TINE DAR, ...NU UITA ....ORICE CAL DE CURSE AJUNGE O GLOABA.....TE CREZI DUMNEZEU ...PACAT ...MULT RAU AI FACUT ...3 GUVERNE AU CAZUT.....CATE VOR MAI CADEA IN PERIOADA ASTA. AM VOTAT PSD SI REGRET CE AM VOTAT...NU VOI MAI MERGE LA VOT NICIODATA ....SA FII....FERICIT CA PARTIDUL IL VEI TERMINA IN CONDITIILE ASTEA
ANONIM
19 Ian 2018

Pe LIA o vei mentine. DRAGNEA nu e guvernul TAU. Continua si vei termina PSD. PROBABIL CA, AI PRIMIT DISPOZITIE DE LA SOROS. FARA COMENTARII....PACAT SE ALEGE PRAFUL DE PSD....DRAGNEA L-AI DISTRUS....CE ZICI ILIESCULE? ....Ai gasit pe cineva care va distruge partidul asta
@UN CETATEAN
19 Ian 2018

SOBOLANII VOTANGII , INCEP SA PARASEASCA CORABIA , SI-AU DAT SEAMA CE KAKAT DE OM AU VOTAT . MAI BINE MAI TIRZIU ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray