2020-05-25 09:19

Dragnea îi dă REPLICA lui Iohannis: ”După discursul de azi, NU are ROST”

 |  16:52
Dragnea îi dă REPLICA lui Iohannis: ”După discursul de azi, NU are ROST”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că intenționa să-i propună un pact președintelui Klaus Iohannis, pentru menținerea alocării a 2% din PIB pentru apărare, dar că s-a răzgândit după ce i-a auzit discursul de la ședința din Parlament organizată pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea la NATO.

„Văd partide care deja își propun să se abată de la acest obiectiv (al alocării a 2% din PIB pentru armată, așa cum s-a angajat în cadrul NATO. Aș fi vrut să-i propun președintelui această temă, dar după discursul de azi, nu are rost”, a spus Liviu Dragnea.

Declarația vine după ce Klaus Iohannis a criticat din nou coaliția PSD-ALDE.

„Lipsa de respect manifestată de PSD față de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiţie decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării. Instanța de judecată a respins această acțiune nefondată a PSD, care a pus Armata României într-o situație delicată din rațiuni strict politicianiste”, a spus președintele.

„Majoritatea PSD, cu asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul țării noastre în NATO și în UE. (...) Nu întărirea democrației, nu consolidarea justiției, nu infrastructura care să garanteze inclusiv siguranța oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD”, a adăugat șeful statului.

Liviu Dragnea a spus că va răspunde în zilele următoare acestor acuzații.

„Din respect pentru această zi, răspunsurile care meritau date azi unui discurs vor fi date în următoarele zile”, a spus el la finalul discursului său.

În schimb, șeful PSD a spus că „NATO e cea mai importantă garanție de securitate a României” și că „aderarea la NATO a reprezentat o despărțire totală de reminiscențele regimului comunist”.

„A fost un consens pe care mi-aș dori să-l găsesc și astăzi la teme importante, cum ar fi apărarea intereselor României în Parlamentul European, aderarea la zona euro. Nu cred că există un obiectiv mai important decât securitatea României”, a mai spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-02Parerea ta...

ANONIM
02 Apr 2019

Domnule Dragnea ,la ce sa te astepti de la un sterp care si iparte saptamana 3 zile la Cotroloceni si 4 acasa langa stearpa sa Nu are copii si este intr o continua deprimare Ce crezi ca il incanta pe el cei 2 % pentru armata Il doare in cot de armata de tara de Romania
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine