2019-07-16 07:40

Dragnea, IRONIC la adresa lui Tăriceanu: Nu mai merge pe el?

 |  15:18
Dragnea, IRONIC la adresa lui Tăriceanu: Nu mai merge pe el?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a întrebat marţi, la Parlament, pe jurnaliştii interesaţi de posibilitatea unui consens politic înaintea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, dacă preşedintele ALDE, Călin Popescu, îşi mai doreşte un asemenea lucru.

Dl Tăriceanu mai merge pe el?”, a spus, marţi, zâmbind, preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă după atacurile lui Klaus Iohannis la adresa Guvernului se mai poate ajunge la consensul politic propus de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Dragnea a adăugat că în România este imposibil să se ajungă la consens.

„Nu am avut niciodată nici eu, nici partidul nostru, nici Guvernul nostru, iniţiativa vreunui război sau a unui scandal. Dar din când în când răspundem. Aduceţi-vă aminte, din toamna anului 2015, după ce am fost ales preşedinte la partid, am spus că vreau să fac tot ce pot să avem o oarecare concordie, nu consens că aşa ceva este imposibil, în România, pe temele mari. Dar în permanenţă am spus şi atunci şi acum, chiar dacă mâna noastră a fost întinsă, asta nu înseamnă că stăm şi nu facem nimic. În România trebuie să se întâmple lucruri bune şi pregătirea preşedinţiei Consiliului UE trebuie să fie pregătită şi a fost pregătită. După părerea mea, atitudinea şi declaraţiile de ieri ale preşedintelui Iohannis pot fi catalogate ca şi iresponsabile, nu cred că mai există un şef de stat care să fi procedat de maniera asta, neavând niciun fel de argument, ci doar această obsesie că acest Guvern trebuie să pice, nu care cumva să gestioneze preşedinţia Consiliului UE”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar "lucrurile au luat-o razna".

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după consultările de la Cotroceni pe legile justiţiei, din luna octombrie, că este nevoie de un consens în ceea ce priveşte legile justiţiei, dar e nevoie şi de premise comune, cum ar fi stoparea abuzurilor comise prin protocoalele secrete.

Ulterior, Tăriceanu a spus că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-13Parerea ta...

REJECT!
13 Noi 2018

PRODUS EXPIRAT, FOARTE TOXIC...DĂUNĂTOR ȚĂRII!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray