2020-02-18 18:42

Dragnea l-a DEMIS pe primarul Piteștiului

 |  16:02
Dragnea l-a DEMIS pe primarul Piteștiului

După ce a fost găsit de către ANI în conflict de interese, prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a decis marți să-l demită pe primarul oraşului Piteşti, Cornel Ionică, Decizia poate fi atacată.

„În baza raportului de evaluare al ANI şi având în vedere legea nr.176/2010, s-a semnat acest ordin de încetare de drept, înainte de termen, al mandatului de primar al municipiului Piteşti deţinut de către Cornel Constantin Ionică. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeş în termen de 10 zile de la comunicare. Ordinul a fost comunicat la secretariatul domnului primar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Argeş, Elena Diaconescu.

La rândul său, Cornel Ionică a declarat pentru Mediafax că nu a primit încă ordinul, dar se aştepta la o asemenea decizie. „Ştiu şi eu pe surse, nu l-am primit. Voi lua act de el. Mă aşteptam să se întâmple. Domnul prefect a zis că va emite acest ordin. Probabil îl voi contesta. Să-l primesc şi voi discuta cu avocaţii să văd ce voi face. (...). Nu am creat niciun prejudiciu. Plătesc greşelile, deşi e mult spus greşeli, făcute în urmă cu 10 ani”.

În martie 2016, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că în perioada exercitării mandatului 2008-2012, în calitate de viceprimar al Piteştiului, Cornel Ionică, a participat la adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti, în 2009, respectiv 2010. Deciziile CL erau legate de protocoale încheiate între Centrul Cultural din Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele edilului era asociat şi administrator, respectiv de încheierea unui contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi o firmă la care ginerele viceprimarului de atunci era asociat unic şi administrator.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-19Parerea ta...

MAIKA LAZAR
19 Mar 2019

Ce al draku e draknea asta. Nici in spital nu se astampara.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine