2019-10-15 16:52

Dragnea ne avertizează: ”Nu scăpăm de amendă”

 |  23:54
Dragnea ne avertizează: ”Nu scăpăm de amendă”

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat marti, la Antena 3, ca amenda pentru tara noastra cu privire la conditiile din penitenciare "nu va veni maine", dar daca in cateva luni, pana la vara, nu se initiaza un pachet de masuri, printre care si legea gratierii, Romania "nu va scapa de aceasta", potrivit Agerpres.

"Sa plecam de la starea de fapt care, incet-incet, urmeaza sa fie cunoscuta de opinia publica, pentru ca stiti foarte bine ca, de foarte multi ani, datele reale despre conditiile din penitenciarele din Romania nu s-au stiut. Eu sper ca Ministerul Justitiei sa faca posibil ca situatia din penitenciare, cea reala, sa fie cunoscuta, pentru ca sunt oameni condamnati care sunt in inchisori si executa pedepse de un numar de ani, dar nu sunt condamnati la moarte. De asemenea, nu sunt condamnati la conditii inumane. (...) Declaratia presedintelui Iohannis a avut o nuanta importanta. E o tehnica de comunicare in care accentuezi informatia pe care vrei sa o dai ca sa se bolduiasca, dar a spus dupa aia daca nu facem lucruri.... Nu a spus nimeni altceva. Amenda nu va veni maine. Dar daca in cateva luni de zile, adica probabil pana la vara, Romania nu intreprinde si nu initiaza un pachet de masuri printre care si legea gratierii, de aceasta amenda nu scapam si, dincolo de amenda, mai este o situatie - eu am cerut public, azi, ministrului Justitiei sa se spuna public cati romani au murit in inchisorile din Romania, sunt zeci, sunt sute, sunt mii, asta trebuie sa se stie. Ei nu au fost condamnati la moarte, sunt membri ai societatii romanesti care au dreptul la viata", a spus Dragnea la Antena 3.

El a adaugat ca s-a discutat la intalnirea cu membrii Guvernului despre un pachet de masuri si despre marirea cresterea sumelor pentru ratia de hrana din inchisori, care acum este "de trei lei si ceva pe zi". El a spus ca e nevoie de un program de reabilitare a unor penitenciare, de finalizare a constructiilor respectiv inceperea lucrarilor la penitenciare noi.

Dragnea a subliniat ca in proiectul initial de ordonanta privind gratierea nu erau cuprinsi coruptii, criminalii, violatorii, pedofilii, talharii, hotii, iar prejudiciile urmau sa fie recuperate intr-un an dupa gratiere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

NESIMțIRE
25 Ian 2017

SA FIE SUPORTATA DIN FONDURILE PRESIDENTIEI
NESIMțIRE
25 Ian 2017

SA FIE SUPORTATA DIN FONDURILE PRESIDENTIEI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray