2019-11-15 18:29

DRAGNEA neagă că ar exista probleme cu asigurarea majorității: „După Sărbători, premierul să prezinte dacă vrea să vină în Parlament, sau dacă vrea să continue cu interimatul...”

 |  13:51
DRAGNEA neagă că ar exista probleme cu asigurarea majorității: „După Sărbători, premierul să prezinte dacă vrea să vină în Parlament, sau dacă vrea să continue cu interimatul...”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că în coaliţia de guvernare s-a decis ca, după Sărbători, premierul Viorica Dăncilă să prezinte dacă doreşte să vină în Parlament cu o schimbare a structurii Guvernului sau dacă doreşte să continue cu interimatul la ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, informează Agerpres.

„Am avut o discuţie luni în coaliţie, PSD-ALDE, i-am prezentat doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care este majoritatea în Parlament, majoritate pe care noi am obţinut-o când am format Parlamentul după alegeri şi în toţi aceşti ani şi am stabilit cu doamna prim-ministru să hotărască dumneaei, merge în continuare pe această variantă cu remanierea sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri, când abia seara preşedintele a ieşit şi ne-a spus ceea ce bănuiam cu toţii, că nu este de acord cu ţinuta unora, nu mai era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare pentru a veni la votul de astăzi şi atunci a rămas ca doamna prim-ministru să se gândească în perioada de sărbători dacă vrea să vină în Parlament sau dacă vrea să continue cu interimatul încă 45 de zile", a spus Dragnea, la Parlament. El a subliniat că „nu este problemă cu majoritatea" în Parlament. „Nu există termenul de restructurare în Constituţie. Este vorba de remaniere, care se face prin Parlament dacă se modifică structura. (...) Am auzit multe tâmpenii în ultimele zile, din păcate şi de la oameni pe care îi credeam că întâi să emită o părere se consultă cu specialişti adevăraţi (...). Dacă, dar nu e cazul, la noi majoritatea este destul de clară. Astăzi am avut 180, 181 de voturi, plus 12 voturi pe care le avem la Senat faţă de majoritate, deci la orice vot în plen noi putem avea în jur de peste 30 de voturi în plus peste cele 233, undeva 260-265 de voturi. Nu este problemă cu majoritatea. În situaţia în care un Guvern, primul ministru vine în Parlament pentru a face o remaniere prin care să şi schimbe structura Guvernului sau configuraţia politică, restructurarea este un proiect de hotărâre. Guvernul vine în Parlament şi spune Parlamentului care l-a învestit anterior că vrea să schimbe structura, Parlamentul poate să fie de acord cu acea propunere, ceea ce înseamnă că Guvernul are o structură schimbată şi se duce la Cotroceni pentru a semna pentru noii miniştri, eventual, în cazul în care Parlamentul spune noi te-am învestit cu o anumită structură şi noi considerăm pentru că noi ţi-am dat votul de învestitură că propunerea ta ca prim-ministru nu este bună rămâi tot cu structura veche şi nu suntem de acord cu această hotărâre, deci nu pică Guvernul în niciun fel de situaţie", a spus Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray