2020-07-05 17:20

Dragnea nu vrea anchetă SRI pentru proteste, Țuțuianu insistă

 |  14:16
Dragnea nu vrea anchetă SRI pentru proteste, Țuțuianu insistă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, nu crede că ar fi nevoie de o anchetă SRI la multinaționale legată de protestele de stradă. Însă, președintele Comisiei comune de control al SRI din Parlament, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, insistă în demersurile sale.

„Asta nu e o decizie nici a mea, nici a dumnealui, n-a vorbit cred ca președinte al Comisiei de control SRI. Mă rog, nu știu, au venit tot felul de informații, probabil că aceste declarații au fost făcute după ce au fost văzuți în piață președinți ai unor bănci sau ai unor companii multinaționale, firme străine care protestau. Nu știu dacă e nevoie de așa ceva (anchetă — n.r.), pentru că, până la urmă, sunt și companii românești, mai mici sau mai mari, care au făcut acest lucru. Până la urmă, este dreptul lor”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Institutul pentru Politici Publice a cerut demisia președintelui Comisiei comune de control al SRI din Parlament, Adrian Țuțuianu, pe fondul declarațiilor acestuia referitoare la investigarea companiilor multinaționale în contextul protestelor.

Țuțuianu, a anunțat vineri că a trimis o scrisoare șefului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, prin care îi solicită acestuia o informare referitoare la patru aspecte legate de protestele de stradă care au loc în ultimele zile.

În plus, parlamentarul PSD a declarat că trebuie să existe o discuție în acest for pe tema implicării unor firme în protestele desfășurate în aceste zile în București și în țară - în baza potențialelor informații deținute de Serviciul Român de Informații în acest sens - pentru a se vedea dacă aceste aspecte intră sub incidența articolului 11 din Legea securității naționale.

Astăzi, el și-a reiterat afirmațiile, chiar dacă a insistat că se referă la informații publice.

„Eu am văzut că ați răstălmăcit puțin ceea ce am spus eu, mai spun o dată. Există anumite informații și am să vă dau un detaliu, poate ne înțelegem juridic. Dacă o firmă folosește bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activități, Legea 31/1990 spune că este infracțiune. Folosirea creditului sau bunurilor societății în scopul propriu sau al unei alte persoane este o discuție de făcut și trebuie analizat. Există un articol 11 în Legea securității naționale care prevede foarte clar că atunci când se urmărește înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente și așa mai departe problema este una de securitate națională (…)Un ziar din Prahova, eu lucrez cu lucrurile care sunt publice, a spus că salariații de la o firmă cu capital străin au fost forțați să iasă la miting. Lucrul ăsta este nelegal. Chiar nu vreți să înțelegeți ce spun? Spun foarte exact, vorbesc de lucruri nelegale, nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituțiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns”, a insistat, azi, Adrian Țuțuianu, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-06

In legatura cu acest articol...

Tupeu fără margini al preşedintelui Senatului: “Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva?”

Jurnalistă luată la pumni de protestatarii de la Palatul Cotroceni

REVENIRE Gabriela Firea şi-a redeschis contul de Facebook

Noul proiect al lui Iordache e aproape identic cu OUG 13

Dragnea asmute ANAF pe Iohannis. „Vorbim de case luate pe fals”
Parerea ta...

ALTI SMECHERI
06 Feb 2017

ASTIA VOR SA ZICA PRECUM POLITISTU RAU SI POLITISTU BUN CA SUNTEM TOTI NISTE TONTI SI NU LE INTELEGEM MARLANIA. AMANDOI DOI DERBEDEI. UNUL CU FI-SA CARE NE-A JIGNIT CA PE SLUGI, ALTUL CU AMANTA CARE NE MINTE CUM RESPIRA SI NOI NE DUCEM SA LE DAM VOTUL CA OILE DE PROSTI CE SUNTEM. DA MAI DUCETI-VA DRACULUI DE NENOROCITI ORDINARI, MINCINOSI, SI LASA-TI TARA ASTA IN PACE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz