2020-07-05 20:16

Dragnea, pus la COLȚ în PSD. Ce urmează pentru liderul partidului în zilele următoare

 |  23:49
Dragnea, pus la COLȚ în PSD. Ce urmează pentru liderul partidului în zilele următoare

Sunt zile grele pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. După protestul din 10 august și reprimarea violentă a manifestațiilor, după ce Gabriela Firea a întors armele împotriva șefului de partid, Liviu Dragnea se confruntă zilele acestea cu o adevărată răzmeriță care a aprins spiritele în PSD și a adus la suprafață toate nemulțumirile mai vechi ale liderilor mai vechi.

Conform informațiilor transmise de principalele televiziuni, cel puțin 30 dintre cei mai importanți lideri din țară au semnat o scrisoare prin care cer convocarea Comitetului Executivului Național în care vor pune și problema înlocuirii lui Liviu Dragnea de la șefia partidului.

Scrisoarea nemulțumiților din PSD va fi prezentată vineri conducerii partidului.

Nu există o majoritate confortabilă care să-i pună probleme lui Liviu Dragnea, pentru că nu se discută încă de cine ar fi cel care ar trebui să preia conducerea partidului, în cazul în care Liviu Dragnea va pleca. Și aici apar nemulțumiri, pentru că sunt lideri ai PSD care nu ar accepta ca Mihai Tudose, de exemplu, fostul premier al României, să preia frâiele partidului, și n-ar agrea-o nici pe Gabriela Firea, care a intrat în conflict deschis cu liderul PSD.

În tabăra celor nemulţumiţi sau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizaţiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeş, Buzău, Caraş Severin, Timiş şi a trei organizaţii de sector din Bucureşti.

În aceste zile, adică miercuri și joi, Marian Neacșu, secretarul general al partidului, a anunțat că va avea o serie de întâlniri cu liderii din teritoriu, dar nu pentru nemulțumirile din partid, ci pentru organizarea referendumului care va avea loc luna viitoare. Totuși, probabil vor fi discutate și nemulțumirile și rămâne de văzut cum or decurge lucrurile.

Contactat de Digi24, senatorul PSD Liviu Pop a infirmat existența unei astfel de scrisori. „CEx-ul va avea loc când se va stabili, conform statutului, nu va fi o scrisoare sau o o semnătură a celor mai mult de o treime din CEx pentru convocasrea CEx. Nu am astfel de informații și dacă le-aș avea, nu le-aș spune în afară”, a declarat Liviu Pop. „Nu susțin niciun atac făcut în exteriorul forurilor de conducere, dacă avem de reproșat sau de lăudat o facem în forul de conducere, acolo trebuie să spălăm rufele”, a mai spus fostul ministru al educației.

Războiul deschis din PSD a început la reuniunea Comitetului Executiv al PSD la Neptun, în urmă cu două săptămâni, când au existat discuții dure între mai mulți lideri importanți ai PSD și Dragnea. Atunci, Gabriela Firea, unul dintre cei mai importanţi oameni în partid, l-a atacat dur pe liderul social democrat Liviu Dragnea pentru că îi ia apărarea ministrului de Interne, Carmen Dan.

În ultimele 10 zile, primarul Capitalei a venit cu numeroase acuzații la adresa lui Dragnea, pe care îl acuză că o spionează, că i-a atacat familia, că încearcă să o „mazilească cu mâna altora” și că i-a sabotat proiectele de la Primăria Capitalei.

La rândul său, Liviu Dragnea a neagat că ar fi spionat-o pe Gabriela Firea și a declarat că nici acuzațiile Gabrielei Firea că nu are sprijin de la Guvern nu sunt adevărate.

„M-au demonizat, m-au vopsit în culorile iadului. Dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea. Dacă ninge e din cauza mea, dacă a intrat pesta porcină e din cauza mea. Orice se întâmplă e din cauza mea. M-au condamnat, au făcut orice în speranţa că eu voi ceda şi o să le deschid uşa partidului. Nu s-a întâmplat. Au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări la mulţi membri PSD, cu promisiuni mieroase. PSD n-a cedat şi nu cedează. Acum au mers pe ideea de a merge din interior. Dacă toate nerealizările de la primăria generală sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta. Nu sunt de acord şi nu e permis să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile s-au discutat, se discută în partid”, a mai spus Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-13

In legatura cu acest articol...

Senatorul Niculae BĂDĂLĂU, ales președinte al organizației PSD Giurgiu

Șeful PSD Vaslui: ”Sunt de acord cu ÎNLĂTURAREA lui Liviu Dragnea”. Ce CONDIȚII pune

Codrin Ștefănescu dă SEMNALUL în PSD la Giurgiu: ”Să rămânem UNIȚI. Urmează niște zile FIERBINȚI”

Liviu Dragnea: ”Sunt dispus să îmi dau DEMISIA”

Deputatul - ”mitralieră” îi pune la punct pe nemulțumiții din PSD: ”Să citească statutul în loc să stea la ȘPRIȚURI”
Parerea ta...

ANONIM
14 Sep 2018

DREA-KNEA= PENAL LA PUTEREA A TREIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz