2019-10-20 04:24

Dragnea, ȘEDINȚĂ DE FOC la Guvern cu membrii Cabinetului Dăncilă. Ce le-a cerut liderul PSD

 |  21:31
Dragnea, ȘEDINȚĂ DE FOC la Guvern cu membrii Cabinetului Dăncilă. Ce le-a cerut liderul PSD

Livu Dragnea i-a băgat în ședință timp de patru ore pe principalii miniștri ai Cabinetului Dăncilă. Liderul PSD a discutat cu membrii executivului despre descentralizare, după ce șeful partidului i-a criticat în ultimele zile pe ministrii care nu acceptă descentralizarea și i-a amenințat cu plecarea din Guvern.

Joi, la Focșani, Dragnea spusese că cine nu acceptă descentralizarea, nu acceptă nici programul de guvernare, deci nu poate sta în Guvern: ”Ăsta nu este guvern alandala. Este un guvern care pune în practică un program de guvernare”.

  „Discuţia nu va fi complicată. Eu nu sunt un om dur, dar sunt riguros şi exigent. Şi nu mă pot uita în ochii dumneavoastră când o să îmi spuneţi peste doi ani de zile dacă mai vin aici să înot puţin, că frate, ai zis ceva în 2016 şi pentru aia te-am votat, printre altele descentralizarea. Şi eu să spun că nu am putut pentru că nu au vrut miniştrii. Aceşti ministri, membri ai Cabintetului României, când au acceptat să fie miniştri şi-au asumat tot programul de guvernare, unde la loc de cinste este descentralizarea”, a declarat Liviu Dragnea la Focșani, potrivit news.ro.   Liderul PSD a spus, referindu-se la discuţia pe care urmează să o aibă cu membrii Executivului, că miniştrii fie susţin în continuare programul de guvernare şi fac descentralizarea, fie pleacă din Guvern. Dragnea a subliniat că în Executiv nu pot rămâne „unii care trag în altă direcţie”. „Eu nu mai accept ca după atâta timp toţi funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să fie de fapt un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în Guvern. Ăsta nu este guvern alandala. Este un guvern care pune în practică un program de guvernare care nu e uşor, dar el a fost mult mai greu de elaborat, dar nu de implementat, pentru că este foarte clar. O să am o discuţie deschisă şi veselă. Care nu acceptă, înseamnă că nu acceptă programul de guvernare şi nu poţi sta în Guvern cu unii care trag în altă direcţie. Dar eu sunt sigur că toţi vor accepta”, a mai spus Dragnea.   Preşedintele PSD declara luni că miniştrii nu susţin descentralizarea şi, din acest motiv, împreună cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu vor avea joi după-amiază o întâlnire cu membrii Cabinetului pentru a lămuri lucrurile. Potrivit liderului PSD, ”aproape toţi” miniştrii au această atitudine.   Întrebat despre motivele acestora, Dragnea a răspuns: ”O să vreau să aflu şi eu joi, pentru că sunt foarte curios”.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-29Parerea ta...

PSD
30 Mar 2018

programul psd alde de guvernare programul de jaf.ce ai realizat dragnea in afara de scumpiri fara numar si hotie?esti mort bai nimeni pe coasta.te baga in seama aurolacii .ai avut in program atac la justitie?ai avut supraaciza la carburanti?ai avut scumpiri ?ai avut cresteri de taxe locale?
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Offsaid-ul mare de la Palatul Victoria George Bernard Shaw spunea că tăcerea este cea mai perfectă expresie a disprețului, fapt pentru care majoritatea miniștrilor impuși de Dragnea în cele trei cabinete Grindeanu, Tudose și Dăncilă, au ținut cont de această pildă și au încălcat cu nonșalanță legislația românească în vigoare privind comunicarea
12 Apr 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray