2020-02-21 15:24

Dragnea și Dăncilă au întors spatele Cercetării și Inovării

 |  13:11
Dragnea și Dăncilă au întors spatele Cercetării și Inovării

Pe 31 august 2018, Nicolae Burnete a demisonat din funcția de ministru al Cercetării și Inovării, fiind primul demnitar din cabinetul Dăncilă care demisionează.

Imediat, după demisia sa, premierul Dăncilă l-a desemnat ca ministru interimar al Cercetării și Inovării pe vicepremierul Viorel Ștefan. De la acea demisie au trecut mai bine de 45 de zile, iar premierul Dăncilă și liderul PSD, Liviu Dragnea, n-au numit încă un nou ministru la Cercetare, demonstrând astfel că acest domeniu nu reprezintă o prioritate pentru actualii guvernanți. Articolele 85 și 106 din Constituția României prevăd că "funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum și în alte cazuri prevăzute de lege". În plus, articolul 10 din Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, prevede că "numirea în funcția de membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantare a postului, se face de președintele României, la propunerea primului-ministru". Practic, rezultă că, în cazul încetării funcției de membru al Guvernului, primul-ministru are obligația de a propune și șeful statului are obligația de a numi, prin decret, într-un termen de cel mult 45 de zile, un nou ministru titular. Dar, au trecut cele 45 de zile de la demisia lui Nicolae Burnete și încă Ministerul Cercetării și Inovării n-are un ministru. De ce? Numai Liviu Dragnea știe răspunsul! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-16Parerea ta...

PESEDISTILOR
16 Oct 2018

nici 1 5 neuroni nu au incultii de la mafia psd alde udmr minoritati dar fura banii rominilor pri pomenile care le fabricain laboratorul lui penalul vilcov
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine