2020-04-03 08:45

Dragnea şi Ponta reformează PSD fără adoptarea statutului nou în congres

 |  21:01
Dragnea şi Ponta reformează PSD fără adoptarea statutului nou în congres

Despre modificările pe care atât el, cât şi Victor Ponta le anunţă că vor fi adoptate la Consiliul Naţional şi că vor să reformeze partidul cu ele, acestea nu pot intra în vigoare legal decât dacă sunt adoptate într-un congres. La întrebarea cum se poate face reforma PSD în aceste condiţii, Liviu Dragnea, a susţinut că modificările anunţate ar putea fi puse în practică chiar şi în lipsa unui congres: „Pot fi decizii asumate care pot fi puse în practică fără ca statutul să fie în mod legal şi procedural adoptat. Până la urmă este vorba de o decizie asumată la nivelul partidului. Vor fi câteva propuneri interesante, sper eu, adică eu le consider interesante, în noul statut al PSD”.

Comisia pentru statut

El a anunţat că va coordona personal comisia din partid care lucrează modificările la statut. Componenţa comisiei o va anunţa luni, într-o nouă şedinţă a BPN. Dragnea a ţinut să precizeze că nu există tensiuni în PSD, ci e „dorinţa întregului partid ca în martie, la consiliul naţional, să venim cu proiectul politic al partidului pentru 2015-2016 şi cu propuneri de modificare a statutului (…)” să clarifice „foarte multe lucruri” prin statut şi prin programul politic al partidului. „Congres? Asta vom stabili la Consiliul Naţional. CN este organismul satutar care decide data, ordinea de zi şi locul de desfăşurare a congresului şi, în martie, la CN, vom decide lucrul ăsta”, a încheiat Dragnea. Întrebat despre soarta lui Ponta la şefia partidului, Dragnea a mai spus că nu vede de ce premierul nu ar rămâne preşedintele PSD până în 2017.

Geoană, un poet

Ideea înfiinţării unui nou partid social-democrat în peisajul politicii româneşti, anunţată de Geoană, nu i-a căzut foarte bine lui Liviu Dragnea preşedintele executival PSD. Acesta crede că proiectul propus de fostul său coleg ca alternativă a stângii româneşti este lipsit de seriozitate.

Noul PSD este privit cu neîncredere de Dragnea, care spune că iniţiatorul, Mircea Geoană, n-ar avea un capital de imagine veridic. Cu o urare de succes care numai a urare de succes nu sună, liderul PSD şi-a luat rolul de “Toma necredinciosul” odată cu anunţul oficial făcut de Geoană: „În ceea ce priveşte partidul, fiecare om e liber să-şi dorească. Să facă partid, îi dorim succes. Cu toată sinceritatea vă spun şi cu toată seriozitatea: eu nu dau absolut niciun fel de importanţă vorbelor domnului Mircea Geoană. Nu am încredere absolut deloc în ceea ce spune sau în bunele lui intenţii, atât timp cât a fost, este şi rămâne în continuare într-un grup cu Marian Vanghelie şi cu alţii. Pentru mine nu generează niciun fel de încredere”, a spus Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD nu a scăpat ocazia să arunce şi o ironie: „Dacă tot vorbim de zilele Culturii şi aniversăm 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, cred că domnul Geoană e poet sau crede că e poet”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine