2019-10-15 16:51

DRAGNEA ştie cine este noul PRIM-MINISTRU. Ce MINIŞTRI din Guvernul Grindeanu îşi vor păstra POSTURILE

 |  15:45
DRAGNEA ştie cine este noul PRIM-MINISTRU. Ce MINIŞTRI din Guvernul Grindeanu îşi vor păstra POSTURILE

Numele cel mai vehiculat pentru funcţia de premier este, conform lui Liviu Dragnea, Florin Georgescu, prim vice-guvernatorului BNR. Şi din miniştrii fostului Guvern, vor rămâne unii pe posturi, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

Printre cei care vor face parte din Exectutiv se află şi miniştri din guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Rovana Plumb îşi vor păstra portofoliile. Şi Tudorel Toader va rămâne la Ministerul Justiţiei, în timp ce ALDE ar urma să-şi păstreze portofoliile actuale.

La Finanţe, postul ar urma să fie ocupat de un nume care a mai deţinut funcţia, Eugen Teodorovici. Diplomatul de carieră, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupă poziţia de Secretar General Adjunct pentru Provocări de Securitate din cadrul NATO) ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Leş la Apărare.

Sorin Moisă şi Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiaţii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-21

Mai multe imagini:
DRAGNEA ştie cine este noul PRIM-MINISTRU. Ce MINIŞTRI din Guvernul Grindeanu îşi vor păstra POSTURILE
zoom


In legatura cu acest articol...

Ponta: Dragnea are acum TOATĂ puterea. Sper că o foloească mult mai bine de acum înainte

CIOLOŞ: Prin adoptarea moţiunii de azi, PSD şi ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze ţara

ORBAN: „Azi am scăpat de o GAȘCĂ din PSD!”. Ce spune despre gruparea Dragnea-Olguța-Firea

UPDATE. Moțiunea de cenzură a TRECUT, Guvernul Grindeanu este DEMIS! 241 de voturi PENTRU, doar 10 ÎMPOTRIVĂ
Parerea ta...

I PUSCASU
21 Iun 2017

Dacă se doreşte ca democraţiile să treacă cu bine prin furtunile istoriei şi să se limiteze impulsurile de preamărire ale actorilor umani, atunci acestea au nevoie, de instituţii publice puternice şi bine proiectate şi ca “oamenii sa rămană oameni pentru oameni”. “Omul este prin natura sa o fiinţă socială, pe când antisocialul, prin natură, este ori supraom, ori fiară….” a spus Aristotel. Un politician de elită necesar pentru societatea modernă bazată pe cunoaştere trebuie să privească particularul prin prisma generalului şi într-un acelaşi elan de gândire să cuprindă deopotrivă abstractul şi concretul. Trebuie să vadă prezentul în lumina trecutului, pentru scopuri situate în viitor. Nici o parte a naturii umane sau a instituţiilor omeneşti nu trebuie să-i scape cu totul din vedere. El trebuie să fie dezinteresat şi în acelaşi timp să vizeze un scop; să fie distant şi incoruptibil dar cu picioarele pe pământ ca un om de ştiinţă. O societate provenită dintr-un regim dictatorial sau autoritar poate fi considerată cu o democraţie reală dacă în primul rând, noul sistem politic îndeplineşte trei condiţii minimale si anume: existenţa unui stat, a unei tranziţii democratice complete şi a unui guvern ce conduce democratic. Pe lângă un stat funcţional, pentru ca o democraţie să fie viabilă este necesar în al doilea rând să existe interconectate alte cinci condiţii si anume; a) – să se creeze premizele pentru dezvoltarea unei societăţi civile libere şi viguroase; b) – să existe o societate politica relativ autonomă; c) – pe teritoriu statului toţi actorii politici, în special guvernul şi aparatul de stat, trebuie să fie supuşi în mod eficient domniei legii, care protejează libertăţile individuale şi viaţa asociaţională; d) – trebuie să existe o birocraţie de stat la dispoziţia guvernului democratic; e) – trebuie să existe o societate
PUSA
22 Iun 2017

si noi ce afcem? Ne vaicaril pe net? Unirea da puterea..Peste 1 milion in Parlament peste ei...Va dati seama cati hoti si penali sunt in PSD/ SI printre minoritati?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray