2020-02-22 08:49

Dumitru Buzatu, avertisment pentru Ludovic Orban: Este aproape imposibil să formezi Guvernul

 |  14:44
Dumitru Buzatu, avertisment pentru Ludovic Orban: Este aproape imposibil să formezi Guvernul

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, consideră că lui Ludovic Orban îi va fi aproape imposibil să formeze guvernul, din acest motiv România fiind astăzi într-o situație de criză.

Liderul social-democrat a afirmat, miercuri, că ştie motivele pentru care fiecare formaţiune politică încearcă să evite participarea la guvernare, spunând că, pe de o parte, partidele nu pot să guverneze cu programul PSD, situaţie în care nu s-ar mai justifica schimbarea Executivului condus de Viorica Dăncilă, iar pe de altă parte, acestea se gândesc că într-un timp atât de scurt nu vor putea dezvolta o guvernare eficientă, lucru care le-ar afecta scorul la următoarele alegeri.

"Avem o situaţie de criză, în care este aproape imposibil să formezi Guvernul. Pe de altă parte, există un anumit talibanism al celor care au contribuit la căderea Guvernului, care nu vor să abandoneze poziţiile pe care s-au situat imediat după căderea Guvernului. Adică domnul Ponta nu doreşte să dea sprijin majorităţii formate de Ludovic Orban care a fost desemnat premier şi tot aşa mai departe. Talibanismul acesta este şi în rândul PNL, care s-ar vrea formaţiunea în jurul căreia să se coalizeze aceste forţe politice şi care nu înţelege că, dacă nu ai o majoritate, nu poţi să susţii până în pânzele albe acele condiţionări care împiedică formarea majorităţii", a declarat Dumitru Buzatu.

Preşedintele PSD Vaslui a mai spus menţinerea actualului Guvern pe o poziţie foarte slabă va avea repercusiuni asupra vieţii economice şi sociale, afirmând că PSD trebuie să accepte intrarea în opoziţie.

"În cazul în care suntem în opoziţie, nu trebuie să fim mai catolici decât Papa, trebuie să acceptăm că cei care pot constitui majorităţi trebuie să guverneze, indiferent de culoarea politică, pentru că un stat are în permanenţă nevoie să fie guvernat, nu pot exista pauze în ceea ce priveşte guvernarea, dar din punctul acesta de vedere, se pare că nu se reuşeşte găsirea unui numitor comun pentru formarea unui Guvern", a menţionat Buzatu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-23Parerea ta...

ADUCEțI CANA DE LUT
23 Oct 2019

Iacătă ca și moldoveanu nostru so trezit din a sa beție!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine