2020-02-24 08:22

După ce şi-a dat seama că este la fel de bun precum cancelarul Angela Merkel. Emil Boc se dă viteaz în partid: “Preda are cartonaş galben!”

 |  15:46
După ce şi-a dat seama că este la fel de bun precum cancelarul Angela Merkel. Emil Boc se dă viteaz în partid: “Preda are cartonaş galben!”

După ce a avut o revelaţie şi a ajuns la concluzia că este la acelaşi nivel cupremieri celebri, Emil Boc a anunţat că i-a dat „cartonaşul galben” rebeluluiCristian Preda pentru declaraţiile critice la adresa sa.

Premierul Emil Boc adeclarat ieri, la postul public de televiziune, că deşi a dorit să păstrezeunitatea PDL prin toleranţă şi disciplină mai “laxă”, s-a văzut nevoit să-lsancţioneze pe Cristian Preda cu un “cartonaş galben”. “Iar dupăcartonaşul galben toată lumea ştie ce urmează”, a completat premierul. Sancţiuneasimbolică a venit după criticile dure ale lui Cristian Preda la adresa lui şi aGuvernului pe care îl conduce, atenţionând că ar putea să-l excludă din partidpe europarlamentar la următoarea abatere. Atât europarlamentarul PDL CristianPreda, cât şi Emil Boc au declarat că la începutul lunii august au avut odiscuţie “între patru ochi”, care a decurs în condiţii amicale, în care auschimbat opinii despre guvernare, relaţia cu alte partide şi obiectivele PDL. Înurma acestei întâlniri, premierul speră ca neînţelegeriledintre el şi europarlamentarul PDL să se fi rezolvat, pe când Cristian Preda aafirmat că datorită acestei discuţii a aflat ce deja ştia, respectiv faptul căunele personaje PDL “nu iubesc deloc” declaraţiile sale şi că-şi dorescsancţionarea lui. Reacţia premierului a venit imediat după declaraţia şefuluistatului de miercuri, în care spunea că dacă el, Traian Băsescu, se afla laconducerea partidului PDL, nu ar fi rămas în partid nici un politician care nurespectă “regula de aur a democraţiei interne, indiferent că s-ar fi numitPreda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru”

Premier de sacrificiu

Premierul EmilBoc se consideră lider de sacrificiu, comparându-se cu principalii politicienieuropeni care susţin un proces de reformă, cum ar fi Sarkozy, Merkel sauZapatero. Aceştia, ca şi Emil Boc, au pierdut foarte mult din popularitate dincauza măsurilor adoptate. “Mă pot considera lider de sacrificiu înmăsura în care şi Sarkozy, Merkel sau Zapatero sunt lideri de sacrificiu. Mi-auadus colegii mei zilele trecute o analiză a principalilor lideri europeni care,din nefericire, au scăzut foarte mult în popularitate din cauza măsurilor asprepe care a trebuit să le ia”, a declarat Boc la TVR. Premierula mai adăugat şi că, din nefericire, criza nu ţine cont de ideologie, lovindtoţi liderii, fie ei de dreapta sau de stânga, care sunt nevoiţi, pentru bineleţărilor pe care le servesc, să-şi asume măsuri aspre.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine