2019-10-20 22:26

E OFICIAL: Cioloș anunță înființarea unui nou PARTID. Va candida la viitoarele alegeri

 |  22:24
E OFICIAL: Cioloș anunță înființarea unui nou PARTID. Va candida la viitoarele alegeri

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat miercuri, la Cluj, că în cel mult două săptămâni va fi depus dosarul de înscriere a unui partid politic, partid care va participa la alegerile europarlamentare. El n-a spus numele viitorului partid, însă a precizat că Platforma România 100 va rămâne în continuare o mişcare civică.

Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”, a declarat Dacian Cioloş.

El a participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată cu ocazia lansării filialei Cluj a Platformei România 100.

″Îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viaţa noastră profesională, în care ne asumăm nişte lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a menţionat Cioloş.

Potrivit fostului premier, se lucrează de un an la programul viitorului partid.

“Eu unul singur sau doar cu câţiva nu mă duc la drum dacă nu suntem mai mulţi cei care ne asumăm aceste lucruri. Nici eu nu sunt mulţumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele şi energia şi facem primul pas, după care trebuie dezvoltat de undeva. (...) Avem timp până la următoarele alegeri, pentru că altfel nu ne-am fi implicat în proiectul politic. Vom participa la alegeri cu un partid politic. După depunerea actelor de înregistrare a partidului politic va dura câteva luni până la finalizarea procesului de înscriere la tribunal, apoi vor începe înscrierile în partid. La primele alegeri, cele europarlamentare, intrăm în jocul politic. Aceasta este forma, trebuie să dăm fondul, care înseamnă o schimbare de atitudine, dacă nu se produce declicul, putem face zece partide”, a completat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a participat, alături de Dragoş Pâslaru şi de Mirabela Amarandei, la o dezbatere publică cu tema “Educaţie - Dezvoltare - Tradiţii multiculturale - Civilitate”, dezbatere organizată de filiala Cluj a Platformei România 100.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Mar 2018

foarte bine....sa se duca dracului PSD-CIUMA ROSIE>>>>si sa se mai faca si alte partide noi,cine mai voteaza PSD numai are niciun fel de scuza
ANONIM
22 Mar 2018

Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta. Sa aiba viziuni si spirit dezvoltat pentru afaceri publice si voluntariat si nu pentu afaceri mafiote. (Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta.
CUCUVEA!
22 Mar 2018

Ce e foarte bine?! Încep mafioții să-și facă PART(id)E....Nepotul securistului împuțit - VIRGIL ARDELEAN - își face partid? S-a săturat de ”tehnocrație”....pișa-m-aș pe fața lui de răpciugos ordinar! Ori a dat naivitatea-n tine, ori CE?
ANONIM
22 Mar 2018

Blestemat sa fie cel ce va vota un asemenea partid ....de scârbe....de nimicuri ale societatii
LEVST.
22 Mar 2018

sunt total de acord ca indivizii trebuie judecati dupa faptele lor( e un principiu biblic, chiar) insa ce a facut ciolosvecul? El este cel care ( ca ministru al agriculturii si apo comisar agricol la UE),cu cainele basset-turbat si cu respectivul PM (plus o sefa pe la parlament, roberta a.) au facut toate demersurile , inlusiv la UE, pentru c Romania sa vanda pamantul si marile complexe agro-industriale, aceasta este cea mai perfida crima , impotriva propriului popor, toti merita pedeapsa capitala... Iar despre chelarul armatei, nu prea se mai aude este inca la somn, a mancat prea multa slana ranceda(din portia trupei) si a cazut in somnolenta, precum sarpele bou...
LEVST.
23 Mar 2018

dupa ce-si va face partid, ciolosveku', stiindu-l mare amator de arta(... pe banii altora!), este probabil ca va comanda o statuie a sa, marime naturala , iar ca un omagiu muncii care "l-a ridicat"( sau asa vrea sa se creda), statuia il va infatisa prasind ceapa...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray