2020-02-18 21:29

E oficial: PSD-ALDE nu mai are MAJORITATE în Camera Deputaților

 |  16:12
E oficial: PSD-ALDE nu mai are MAJORITATE în Camera Deputaților

Coaliţia de guvernare şi-a pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor. Un singur vot îi depărtează pe cei din PSD-ALDE de putere asupra legilor care sunt dezbătute în camera inferioară a Parlamentului. Asta după ce săptămâna aceasta 5 social-democraţi au părăsit formaţiunea de guvernământ pentru a se alătura partidului fostului premier Victor Ponta.

În total în Camera Deputaţilor sunt 329 de aleşi. Ca legile să fie adoptate este nevoie de jumătate plus 1 din voturi.

În cazul acesta, sunt necesare deci 165 de voturi favorabile ca un proiect să treacă de Camera inferioară. Iar social-demcoraţii şi colegii lor de la ALDE numără acum 164 de deputaţi. Deci le lipseşte un singur vot, conform Digi24.

Până acum PSD şi ALDE se bucurau de o majoritate confortabilă. Imediat după alegerile parlamentare din 2016, cele două formaţiuni aveau împreună 174 de voturi, deci cu 9 mai mult decât aveau nevoie.

Situaţia s-a schimbat însă acum după ce Victor Ponta s-a desprins de PSD şi a mai reuşit să convingă câţiva foşti colegi să i se alăture. Puţini, e drept, dar suficienţi cât să clatine puterea în Camera Deputaţilor.

În noul context, după noua structură a Parlamentului, problema coaliţiei ar apărea la votul legilor organice şi al hotărârilor privind Regulamentul Camerei, pentru care este nevoie de jumătate plus 1 din numărul total de deputaţi.

Legile ordinare cer majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi. Aşadar, ca să fie siguri că au voturile necesare, cei de la PSD şi ALDE sunt obligaţi de acum înainte să caute sprijinul UDMR şi al reprezentanţilor minorităţilor naţionale. De obicei cele două grupuri susţin Puterea dar au fost şi situaţii în care negocierile nu au fost uşoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-28Parerea ta...

MAPISPEDRAC-NEA
27 Mai 2018

la puscarie cu flausatul tele-morman
LEVST.
27 Mai 2018

asta dovedeste ca sobolanii rozalii devin f. importanti , atunci cand PARARSESC corabia, restul coloniei nu mai este majoritara...
ANONIM
27 Mai 2018

...gretosi cu totii, bulangii la butoanele tarii a carei natie nu-s
CRIZA DE RESURSA UMANA
27 Mai 2018

Nu mai are cine veni la conducere . Agramatii , analfabetii , postcomunistii , scursurile toate , au dus tara in colaps . Ce mai mare resursa a unei tari, este capitalul uman . In 30 de ani au prabusit totul , au gonit tinerii si intelectualii din tara ca sa ramana taranii de la sate fara dinti in gura , adica electoratul care voteaza la indemnul primarului .ce-i recompeseaza cu o ratie de alimente . Cei care nu au dorit sa se prostitueze politic , au plecat , cei ramasi au statut de paraziti cu pensii speciale la 45 de ani si matracuci pe la institutii bugetare , multe din ele , majoritatea , vanzatoare , casierite , OMV, absolvente de Haret si Dunarea de sus , foste lucratoare in videochat . Dar la stat merge , daca ministrii sunt acum bibliotecare , care e problema ?
LEVST.
27 Mai 2018

in Romania nu a fost niciodata criza de sobolani rozalii si cu coada pe sus...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine